Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGündemKARACA: MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

KARACA: MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

Spread the love

KARACA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN’E SESLENDİ

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e seslendi. Karaca “esnafın en fazla primi yatırmasına rağmen en az emekli maaşı aldığını “söyleyerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca,  Polatlı da  devletin zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Pazar Yerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e seslenen KARACA , emekli maaşlarında pazarcı esnafının  zor durumda olduğunu ileri sürdü.

BAĞ-KUR  OLARAK EN YÜKSEK PRİMİ YATIRIP EN DÜŞÜK MAAŞI ALIYORUZ

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Özellikle EYT’de Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği müjdelerden dolayı esnaf teşkilatımızın çatısı altında bulunan bütün kardeşlerimizin adına teşekkür ediyorum. Biz buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza sesleniyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle pazarcı ve esnaf kardeşlerimiz için sesleniyorum. Bugün esnaf olarak biz 9 bin iş gününde emekli olurken, yanımızda çalışan SSK’lı 7 bin iş gününde emekli oluyor. Bizlerinde aynı çatı altında Avrupa’daki gibi SSK’nın tek bir çatı altında herkesin eşit bir şekilde gün sayısından emekli olmasını talep ediyoruz. Bizler BAĞ-KUR primlerini hem yüksek yatırıyoruz. Hem de emekli olduğumuzda en az maaşı da biz BAĞ-KUR’lular yani esnaf alıyoruz. Esnaf bu işin en çok sıkıntısını çeken, gerekirse her zaman, her daim devletinin yanında olan zor şartlarda mücadele edip, örneğin pandemi de dükkânlarının kapatılmasına rağmen yanımızda çalışan işçilerin sigorta primlerini yatırıp, onları mağdur etmedi. Kimseyi de mağdur etmedik. Biz yıllardır esnafın yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.”

DOKUZ BİN İŞ GÜNÜNÜ DOLDURMAYAN BİR ESNAF EMEKLİ OLAMIYOR

“Türkiye’deki esnaf teşkilatının başındaki Sayın Bendevi Palandöken maalesef bizim bu sıkıntılarımızı, taleplerimizi ya iletmiştir ya da iletmemiştir. Taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesi lazım. Çünkü esnaf olarak biz yanımızda çalışan yedi bin iş gününde emekli olurken bizler dokuz bin iş gününde emekli oluyoruz. Bakın emekli de yaşa takılanlara bir af geldi. Burada beş bin iş gününü dolduran SSK’lı bile emekli yaşa takılmadan dolayı yararlanırken, biz dokuz bin iş gününden faydalanmak zorundayız. Yani dokuz bin iş günün doldurmayan bir esnaf emekli olamıyor.”

ESNAF ZOR DURUMDA

“Üstelik bugünkü BAĞ-KUR sürümüne baktığımız zaman Esnaf olarak 3.200 TL bağ kur primi yatırıyoruz, SSK’lılar ise 2.200 TL yatırıyor. Burada da arada bir fark var, hem yüksek yatırıyoruz. Emekli olduğumuz da da en az maaşı da biz esnaf alıyoruz. Esnaf bunu hak etmiyor. Ben özellikle pazar yerindeki esnafımızın daha erken yıprandığını ve esnafımızın yıpranma payından daha erken emekli olması gerekirken, hem daha fazla iş gününden hem de daha az maaş alarak emekli olmasına gönlümüz razı gelmiyor. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan özellikle istirham ediyorum, bizim bu mağduriyetimizi giderin. Esnaf gerçekten zor durumda, esnaf bunları hak etmiyor.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR