Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemIŞIN YAMAN KOLEJİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ ÜSTLENİYOR

IŞIN YAMAN KOLEJİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ ÜSTLENİYOR

Spread the love

POLATLI  IŞIN YAMAN KOLEJİNDEN  DEPREMZEDE ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ

 Özel okul dernek ve platformlarının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki öğrencileri ikinci dönem burslu okutma kampanyasına 50 ildeki 404 okul katıldı. Burslu okutulacak öğrenci sayısı 5 bine ulaştı. Projeye Polatlı Işın Yaman Koleji de dahil oldu.

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKURBİR) ve Ankara Eğitim Platformunca yapılan ortak açıklamada, depremlerin yaşandığı bölgeden göç eden öğrencilerin, ikinci dönem boyunca özel okullarda tam burslu olarak okutulacağı açıklanmıştı.Bu kapsamda, kampanyaya destek olan tüm özel okullar, misafir öğrenci kontenjanlarını “www.misafirogrenci.org” üzerinden ilan etmeye başladı.

50 İLDE 404 OKUL İÇİN KONTENJAN AÇILDI

Proje koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, “misafirogrenci.org” sitesine 50 ilde faaliyet gösteren ulusal ve yerel 404 okulun kayıt yaptırdığı, 5 bini aşkın misafir öğrenci kontenjanına ulaşıldığı, öğrenci kontenjanın hızla arttığı kaydedildi.Depremden olumsuz etkilenerek şehir değiştirmek durumunda kalan aileler, “misafirogranci.org” sitesi üzerinden okullardaki misafir öğrenci kontenjanından yararlanmaya davet edildi.Proje için oluşturulan “misafirogrenci.org” sitesinin ana sayfasında haritadan yaşayacakları şehri seçecek olan depremzede aileler, özel okulların oluşturduğu kontenjanlardan, yemek ve kitap dahil hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecek.

PROJEYE POLATLI’ DAN  DA IŞIN YAMAN KOLEJİ KAPILARINI AÇTI

 Depremden olumsuz etkilenerek şehir değiştirmek durumunda kalan aileler, “misafirogranci.org” sitesi üzerinden okullardaki misafir öğrenci kontenjanından yararlanmaya davet edildi.  Polatlı Işın Yaman  Koleji’de Polatlı ya gelen depremzede ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim desteği verecek.  Polatlı Işın Yaman Kolejinden yapılan açıklamada “Polatlı ışın yaman okulları olarak; deprem bölgesinden Polatlı’ya gelen, anasınıfı-ilköğretim-ortaöğretim kademelerınde okuyan ve ihtiyacı olan depremzedelerin eğitimlerine kontenjanlarımız dahilinde destek vermek istiyoruz. Ülkece yaşadığımız bu felakette onların yaralarını biraz da olsa sarabilmek bu süreçteki en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sebeple anasınıfından lise son sınıf kadar depremzede öğrencilerin okulumuzda eğitim almasını sağlamak, eğitime dair tüm masraflarını üstlenerek ücretsiz eğitim vermek için  buradayız. Yüce milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun “ifadeleri yer aldı.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR