Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberVATANDAŞTAN;SEÇİM MÜZİKLERİNE DEPREM TEPKİSİ

VATANDAŞTAN;SEÇİM MÜZİKLERİNE DEPREM TEPKİSİ

Spread the love

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MÜZİKSİZ SEÇİM KARARINA POLATLI DA UYAN YOK

SPOT: 50 BİN DEN FAZLA VATANDAŞIMIZI TOPRAĞA VERDİK , YÜZ BİNDEN FAZLA VATANDAŞIMIZ YARALI DEPREMİN ÜZERİNDEN HENÜZ 2,5 AY GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık bir ay önce Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri kapsamında seçim propaganda çalışmalarının deprem nedeni ile müziksiz yapılacağını duyurmuştu.Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhur İttifakı olarak açıkladığı karara Polatlı’da seçim çalışması yapan Akpartili siyasiler yok sayıyor. İlçede Ak Partili, milletvekili adaylarının depremin üzerinden henüz 2,5 ay geçmesine rağmen son ses müzikle caddelerde gezmesi, ve bunun yanı sıra Cumhuriyet Meydanı’na İyi Parti ve Zafer Partisinin araçları çekip saatlerce müzik yayını yapmaları vatandaşlar tarafından tepki görüyor.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri kapsamında Polatlı da bölge milletvekili adayları seçim çalışmalarına hız verdi. Polatlıda özellikle Bayram sonu milletvekili adaylarının seçim propagandası kapsamında giydirme araçlarla son ses müzik açarak dolaşmaları da vatandaşın tepkisine neden oldu. Özellikle Ak Partili adayların yüksek sesle ilçede dolaşmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ay önce kamuoyuna açıkladığı kararı adeta yok sayar hükmünde.Bu yıl, yaşanan Kahramanmaraş depremleri nedeniyle Cumhur İttifakı çalışmalarını müziksiz yapma kararı almış , tüm propaganda süreci vatandaşlarla yüz yüze olacak, müzik çalınmayacak demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta gerçekleşmesine yönelik kararnameyi imzalamıştı.

Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilin derinden etkilendiği asrın felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçim çalışmalarının Cumhur ittifakı olarak müziksiz yapılacağını duyurmuştu.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şu şekildeydi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta gerçekleşmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Attığı imza sonrası Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremler ve seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz, müziksiz bir kampanya olacak, ikili görüşmeler suretiyle bu kampanyamızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer vermişti.

DEPREMİN YARALARI HALEN SARILMAYA DEVAM EDİYOR

Depremde 50 binden fazla vatandaşımızı toprağa verdik, yüz binden fazla vatandaşımız yaralandı. Deprem bölgelerinde halen yaralar sarılmaya çalışılırken siyasilerin bu denli yüksek sesle seçim çalışması yapması tepki alıyor.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR