Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberVATANDAŞIN DESTEĞİ  POLİSE GÜÇ VERİYOR

VATANDAŞIN DESTEĞİ  POLİSE GÜÇ VERİYOR

Spread the love

 UYUŞTURUCUYA KARŞI  BİRLİKTE  MÜCADELE EDELİM

Polatlı Emniyet Müdürlüğü  ekipleri Uyuşturucuya karşı mücadele çalışmalarında vatandaşın desteğine vurgu yaparak vatandaşları    ihbar konusunda  duyarlı olmaya davet ederek ihbar da kimlik gizliliğine dikkat çekti.  Emniyet Müdürlüğü  Toplum Destekli polis ekipler tarafından   Mahallerde   Uyuşturucu ile mücadelenin  önemli ayağı olan  UYUMA projesi anlatıldı.

Polis Polatlı da mahalle mahalle gezerek uyuşturucu ile mücadele ediyor.  

Polatlı ilçe emniyet müdürlüğü toplum destekli polislik büro amirliği ekipleri  vatandaşlarla bir araya geldi.  Ekipler Şentepe Mahallesi   ,Esentepe Mahallesi , İstiklal  Mahallesi ve Yeni Mahallede “uyuma” programı  vatandaşlara ve muhtarlara anlattı.

Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak.Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar bölgeye en yakın ekibe iletilecek.

SOKAKTA GÖRDÜĞÜNÜZ UYUŞTURUCU TİCARETİNİ İHBAR EDİN

 Polatlı Emniyet müdürlüğünce yapılan duyuruda “ Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. Suçla mücadelede vatandaşlarımız desteği ile bizlere büyük güç vermektedir.”ifadeleri yer aldı.

AKILLI TELEFONLARDAN  UYUMA UYGULAMASINI İNDİRİN

Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır.

Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA Uygulaması aktif hale getirildi.   

PROJENİN AMACI NEDİR?

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir.

Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR