Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberVATANDAŞA SEÇMEN KÂĞIDI GÖNDERİLMEYECEK

VATANDAŞA SEÇMEN KÂĞIDI GÖNDERİLMEYECEK

Spread the love

 SEÇMEN KAĞIDI İKİNCİ TURDA GEÇERLİ Mİ?

2023 Cumhurbaşkanlığı  seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından hazırlıklar başladı. İlk tur öncesinde vatandaşlara verilen seçmen kağıdı ikinci tur için verilmeyecek.  Seçmen kağıdı ikinci turda da geçerli olacak, vatandaşlar aynı okulda aynı  sandık numarasında oyunu  kullanabilecek.  Türkiye’de 60 milyon  Polatlı da 95 bin 629 seçmen  28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci kez sandık başına geçerek 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek.

Vatandaşlar   14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirile Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerinde   kullandıkları   seçmen kağıdı  ile, aynı okulda, aynı sandıkta oy verilebilecek.  14 Mayıs 2023  tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerine yönelik YKS  tarafından yayımlanan yasaklar ikinci tur seçimleri için geçerli olacak.

SEÇMEN KAĞITLARI 2. TUR SEÇİMLERDE GEÇERLİ Mİ?

Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin olmayan sonuçlara göre ikinci tura kaldı. Türkiye, 12 gün sonra ikinci kez sandık başına gidecek. Vatandaşlar ilk kez uygulanacak ikinci tur öncesinde  ilk seçimde kullandıkları  seçmen kağıdını ikinci kez  tekrar kullanabilecek.  

 VATANDAŞLAR 28 MAYIS ‘TA İKİNCİ KEZ SANDIĞA GİDECEK

Seçmenler ikinci tur için 28 Mayıs’ta sandığa gidecek. Seçmen bilgi kağıtları ikinci tur seçimlerde de geçerli olarak oy kullanacak.

İKİNCİ TUR SEÇİMLERDE AYNI SANDIKTA MI OY KULLANILACAK?

İkinci tur için sandık başına gidecek seçmenler, ilk seçimde oy kullandıkları okul ve sandıklarda ikinci  kez  oy verecek.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR