>
Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaGündemHaberUYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE DEVAM!

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE DEVAM!

Spread the love

 BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULU TOPLANIYOR

 Polatlı  Bağımlılıkla mücadele ilçe koordinasyon kurulu toplanacak. Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak başkanlığında  5 Haziran  Pazartesi günü bir araya gelecek olan kurul  ilçede bağımlılıkla  mücadele çalışmalarını masaya yatırarak  alınana kararların uygulanması  ve alınacak yeni kararlara imza atacak.

 İlçede  madde  tüketimine zemin hazırlayan metruk binaların tespiti ve yıkımı başta olmak üzere , uyuşturucu ile mücadelede okullara yönelik eğitimlerin artırılması  , mücadelede kurumlar arası işbirliği gibi pek çok çalışma ilçede yürütülüyor.  İlçede belirli periyotlarla bir araya gelen Bağımlılıkla mücadele ilçe koordinasyon kurulu   hafta başı mesaisini yapacak.

 Kaymakam Murat Bulacak başkanlığında toplanacak olan kurulda  ; 29 Kasım 2022 tarihli bir önceki kurul toplantısında alınan kararların değerlendirilmesi. Madde bağımlıları dahil birçok suça ortam sağlayan metruk  binaların tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmaların gözden geçirilip yürütülen iş ve işlemlerin değerlendirilmesi. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında eğitim kurumları ve çevrelerindeki risklerin tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması. Uyuşturucu madde kullananlar ve yakınlarının danışmanlık, tedavi ve rehabilitasyon birimlerine erişimlerini kolaylaştırılması. Bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası işbirliğinin artırılarak devam etmesi. Gençlerimizin sigara kullanımı vb. kötü alışkanlıklardan korunması  amacıyla okul etrafında bulunan iş yerlerinin yasa dışı şekilde tütün ve tütün ürünleri satışı ile ilgili denetimlerin aksatılmadan yapılması. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında sigara içilmez yasal uyarı yazılarına ilave olarak, bilgilendirici afiş ve broşürlerin genel duyuru panolarına asılması konuları görüşülecek. Toplantı kurul üyelerinin görüş ve önerileri ile sona erecek.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR