Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberTÜRK VATANDAŞLAR SANDIK BAŞINA GEÇTİ UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

TÜRK VATANDAŞLAR SANDIK BAŞINA GEÇTİ UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Spread the love

 73 ÜLKE  156 YURTDIŞI TEMSİLCİLİĞİNDE SANDIK KURULDU

Spot :TÜRK VATANDAŞLAR 73 ÜLKEDE KURULAN SANDIKLARDA OY KULLANIYOR

 Türkiye’de 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri kapsamında , yurtdışında 27 Nisan’da başlayan oy kullanma işlemlerine Türk  vatandaşlar yoğun ilgi  gösteriyor.   Almanya ve İngiltere başta olmak üzere birçok bölgede Türk seçmenler, sandık kurulan merkezlerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İlk  bir haftada  yurtdışında ve gümrük kapılarında 800 binin üzerinde oy kullanıldı.

Yurtdışında yaşayan   Türk vatandaşlar 14 Mayıs’taki seçimler için sandık başına geçti.  Yurtdışı ve gümrüklerde oy vermenin başladığı 27 Nisan’dan bu yana ilk 6 günde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmenden 859 bin 514’ü sandığa gitti.

73 ÜLKEDE SANDIK KURULDU

Yurtdışında 3 milyon 416 bin 98 Türk  seçmen var. Oy kullanmaları için 73 ülkede ve 156 yurtdışı temsilciliğinde sandık kuruldu.

YURT DIŞINDA OY VERME İŞLEMİ 9 MAYIS’ A KADAR DEVAM EDECEK

Yurtdışında oy verme işlemleri 9 Mayıs, gümrük kapılarında ise 14 Mayıs saat 17.00’ye kadar devam edecek. Yurtdışında kayıtlı seçmen toplam 5 bin 40 sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemi için randevu alınmasına ise gerek yok. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur için, belirtilen temsilciliklerde 20-24 Mayıs’ta oy kullanılabilecek.

OYLAR  TÜRKİYE’YE  3 UÇAKLA TAŞINACAK

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından Avrupa’da Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı ülkelerde kullanılan oyların Türkiye’ye getirilmesi için THY’den 3 uçak kiralanacak. Uçaklarda, oy torbalarını Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu’na Ankara’da teslim etmekle görevli “Oy Torbaları Nakil Komisyonu”, bir diplomatik kurye ve YSK tarafından görevlendirilecek personel de bulunacak. Tüm aşamalara siyasi parti temsilcileri de gözlemci olarak katılabilecek.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR