Pazartesi, Mayıs 20, 2024
Ana SayfaGündemHaberTelefon  yok, tablet yok sokak oyunları  var! 

Telefon  yok, tablet yok sokak oyunları  var! 

Spread the love

 Çocuklar Bu Yarışmayı Çok Sevdi

Spor: Geleneksel çocuk oyunları  yarışması  başladı.  Bugünün çocukları geçmiş neslin çocukluğuna döndü,  çocuklar  sokak oyunları ile tanıştı.

Polatlı da  geçmiş nesillerin sokaklarda doyasıya  eğlendiği   oyunlara dönüş başladı.  Geleneksel  oyunlar yeni nesillere  aşılanıyor. Yeni nesil çocuklar , anne ve babaların hatta büyük baba be büyük annenlerin  çocukluklarındaki eski günlere yolculuk yapıyorlar. Teknolojinin  hızı ile birlikte  tablet ve telefonlarda oyunlar oynayan, sokak oyunlarının ne olduğunu bilmeyen pek çok çocuk   ebeveynlerinin “bizim zamanımızda şöyleydi” dediği   Tombik, Mendil Kapmaca, Sek Sek ve Fasulye Torbası Atma oyunlarında yarışan çocuklar  spor salonunu hınca hınç doldurdu.  Yoğun katılın  yaşandığı yarışmanın ön elemelerinde çocuklar hem eğlendi hem yarıştı.

 Geçmişten geleceğe   uzanan nesillerin geçmişe yolculukları başladı.   Polatlı da Milli Eğitim Müdürlüğü   ilçe genelinde   tüm ilkokul çocuklarını   geleneksel çocuk oyunları yarışması etrafında topladı.  Çocuk  sesleri, kahkaha ve eğlencenin yankılandığı Gelenek çocuk oyunları yarışmasının ön elemeleri  Salı günü Necmettin Erbakan Kapalı spor salonunda   yapıldı. Teknolojinin  hızı ile birlikte  tablet ve telefonlarda oyunlar oynayan, sokak oyunlarının ne olduğunu bilmeyen pek çok çocuk   ebeveynlerinin “bizim zamanımızda şöyleydi” dediği   Tombik, Mendil Kapmaca, Sek Sek ve Fasulye Torbası Atma oyunlarında yarışan çocuklar  spor salonunu hınca hınç doldurdu.  Yoğun katılın  yaşandığı yarışmanın ön elemelerinde çocuklar hem eğlendi hem yarıştı.

Öğrencilerin sosyal gelişimini desteklemek, iletişim becerilerini geliştirmek, toplumsal değerler ile ilgili farkındalıklarını artırmak, farklı yörelerin kültürleri hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamak, centilmence yarışmak ve grup ile birlikte hareket etmek kazanımlarını edinmeleri amacıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmasına 16 İlkokul katılım sağladı.

 İlkokullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması’na

Şehit Abdullah Erkmen İlkokulu

Polatlı Şehitlik İlkokulu

Polatlı İlkokulu

Ruhiye İrfan Yurtseven İlkokulu

Sevim Aras İlkokulu

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İlkokulu

Cumhuriyet İlkokulu

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Atatürk İlkokulu

Sakarya İlkokulu

Yavuz Selim İlkokulu

Bedriye Halil Naci Mıhcıoğlu İlkokulu

Şehit Yaşar Çetinkaya İlkokulu

İnönü İlkokulu

İnkılap İlkokulu

Borsa İstanbul İlkokulu  öğrencileri katıldı.

Yarışmada 1. 2. 3. ve 4. Sınıf öğrencileri kendi yaş grubundaki öğrencilerle; Tombik, Mendil Kapmaca, Sek Sek ve Fasulye Torbası Atma oyunlarında yarıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen yarışma Strateji Geliştirme Şube Müdürü Başkanlığında, 2 koordinatör, 16 Okul temsilcisi ve hakemden oluşan kurul tarafından yürütülüyor.

 Necmettin Erbakan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmada 1. ve 2. Sınıflar için ön elemeler 30 Nisan  itibariyle   tamamlanırken  3. ve 4. Sınıflar için 10 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR