Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberSGK  POLATLI  MÜDÜRLÜĞÜNDE EYT YOĞUNLUĞU

SGK  POLATLI  MÜDÜRLÜĞÜNDE EYT YOĞUNLUĞU

Spread the love

EYT düzenlemesinin yaşalaşmasının ardından başvuru süreci başladı. EYT kapsamındakiler başvuru için Polatlı da  SGK önünde de yoğunluk oluşturuyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Polatlı SGK müdürlüğüne gelen  emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar uzun sıralar oluşturdu.   Başvurularını e- devlet üzerinden yapmak isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk nedeni ile sistem kitlendi. İlk etapta 2 buçuk milyon çalışanın emekli olmasına imkan sağlayan EYT Resmi Gazete’de yayımlandı. EYT’liler başvuru için e-devlet’e hücum etti. Sistem kilitlendi.

EMEKLİLİK İŞLEMLERİNİ BAŞLATTILAR SGK YOGUN MESAİDE

 EYT düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından  Tüm Türkiye de olduğu gibi Polatlı  SGK ‘da  haftanın son günü mesaisinde  yoğunluk oluştu. Vatandaşlar  emeklilik başvurularını yapmak için  sıraya girdi.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından  Polatlı da  da  başvuru yapmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde  yoğunluk oluşturdu. İstanbul’da da vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçelerdeki SGK binalarına gelmeye başladı.EYT düzenlemesinden faydalanarak emeklilik hakkını kullanmak isteyen vatandaşlar,  sabahın erken saatinde Polatlı  SGK binasına geldi. önünde uzun kuyruk oluşturdu.Düzenlemeden yararlanmak için başvuru yapan vatandaşlar  kanunun yürürlüğe girmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek emeklilik işlemlerini başlattılar. Uzun zamandır  emekli olmayı bekleyen vatandaşlar   gün ve primlerini dolduranlar  SGK’ nın yolunu tuttu.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR