Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI’DA HİÇ BİR ÇOCUK, HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ AÇ VE AÇIKTA KALMAYACAK

POLATLI’DA HİÇ BİR ÇOCUK, HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ AÇ VE AÇIKTA KALMAYACAK

Spread the love

 PAKUT’UN   SAYISI  VE EKİPMANI  ARTIRILACAK

 Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya   ilçeye yerleşen depremzede vatandaşlara yönelik yapılan yardılar hususunda ramazan ayına dikkat çekti. Yıldızkaya “İnşallah önümüzdeki aylarda da gereken yardımı yapmamız gerekiyor. Yani bir heyecanla kalktık en azından yaza kadar sürekli olmalı. Bu işin sürekliliği ve sürdürülebilirliği önemli. Kaymakamlık ve belediyemiz bu konuda kamu kurumu olarak bu vatandaşlarımıza elini uzatıyor yardım ediyor.”dedi.

Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya  Polatlı Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren PAKUT   Polatlı Arama Kurtarma  Ekibinin  personele ve ekipman  sayısının artırılacağını   söyledi. Yıldızkaya  “biz bu deprem sonrası yeni bir şey daha öğrendik Elimizde arama kurtarma ekibi vardı. Bunu geçtiğimiz dönem kurmuştuk ama kişi sayısının artırılması, ekipman sayısının artırılması ve orada başka hizmetler de vermesi gerektiğini anlattık. Arkadaşlarımızı talimatlandırdık şimdiden hazırlık yapıyorlar. Allah göstermesin bir daha böyle bir şey olursa  daha güçlü bir ekiple afet bölgelerine intikal edilebilecek hale getireceğiz”dedi.

  Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya  “Milletçe büyük bir felaket yaşadık. Ama Türk milleti ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösterdi. Toplumun her kesimi bütün STK’lar herkes çok büyük bir duyarlılık gösterdi. Polatlı’dan da ciddi miktarda yardım gitti buda  Kadirşinas hemşehrilerimizin desteğiyle oldu . Cenab-ı Hak daha büyüklerinden korusun. Ama biz bu deprem sonrası yeni bir şey daha öğrendik Elimizde arama kurtarma ekibi vardı. Bunu geçtiğimiz dönem kurmuştuk ama kişi sayısının artırılması, ekipman sayısının artırılması ve orada başka hizmetler de vermesi gerektiğini anlattık. Arkadaşlarımızı talimatlandırdık şimdiden hazırlık yapıyorlar. Allah göstermesin bir daha böyle bir şey olursa daha güçlü bir ekiple afet bölgelerine intikal edilebilecek hale İnşallah getireceğiz.

YARDIMLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

 “Özellikle 3-5 gün çok ciddi bir yardım seferberliği oldu ancak buradan da kamuoyuna seslenmek isterim önümüz Ramazan ayı. Polatlı’da şu anda 3 bin 200 kayıtlı deprem  bölgesinden  gelen vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımız bir çoğuna evlerini açtılar. Az bir kısmı da kiralık ev tuttular. Tabi ki imkanı olanlar olduğu gibi olmayanlarda var. Özellikle Kaymakamlığımız nezdinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın belirlenmesine çalışılıyor. İnşallah önümüzdeki aylarda da gereken yardımı yapmamız gerekiyor. Yani bir heyecanla kalktık en azından yaza kadar sürekli olmalı. Bu işin sürekliliği ve sürdürülebilirliği önemli. Kaymakamlık ve belediyemiz bu konuda kamu kurumu olarak bu vatandaşlarımıza elini uzatıyor yardım ediyor. Bu yardımların devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ramazan ayının uhrevi havasından da istifade ile vatandaşlarımızın mağdur olacağını düşünmüyorum. Bu güne kadar olmadı bugünden sonra da Polatlı’da hiç bir çocuk, hiç bir vatandaşımız aç ve açıkta kalmayacak. Onları da İnşallah açıkta bırakmayacağız. Buradan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR