Pazar, Nisan 28, 2024
Ana SayfaGündemHaberRAMAZAN PİDESİ 9 TL Mİ? 10 TL Mİ?

RAMAZAN PİDESİ 9 TL Mİ? 10 TL Mİ?

Spread the love

 POLATLI DA FIRINLAR TATLICILAR RAMAZAN HAZIR 

Ramazan pidesi fiyatları, Onbir ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Polatlı da  fırınlarda Ramazan hazırlıkları başladı .Türkiye Fırıncılar Federasyonu pide fiyatlarını duyurdu ancak fiyat belirleme  yetkisi  bulunmuyor. Ankara 300 gram pide için 10 TL değil 9 TL gibi  bir fiyat aralığı planlıyor.  Türkiye genelinde Ankara İzmir ve İstanbul başta olmak üzere   300 gramlık Ramazan pidesi aynı fiyattan satışa sunulacak mı? Polatlı Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş ,  Ankara için henüz pide fiyatlarının belli olmadığını belirterek Birliğin   9 TL  civarında  bir fiyat öngördüğünü o  söyleyerek  Polatlı da tüm fırınların Ramazan ayına hazır olduğunu , Polatlı da tüm  fırınların  tam kapasite çalışacağını duyurdu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ramazan pidesi fiyatları belli olduğunu söyleyerek  Ankara’da 2022’de 250 gramı 5 TL’den satılan Ramazan pidesi bu sene 300 gramı 10 TL  açıklaması yaptı.  Buna göre, 2023 yılında Türkiye genelinde 300 gramlık pide fiyatı 10 TL olacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı tarafından açıklanan pide fiyatları Ankara için muallakta kaldı.    Federasyonun fiyat belirleme yetkisi olmadığı ileri sürülürken    Ankara Esnaf Odaları  Birliği  Ankara için 300 gram pide fiyatının 9 TL   olması yönünde  ısrar ediyor. Haber yayına hazırlandığında henüz netleşmeyen  pide fiyatı  ve   Ramazana bir gün kala Ankara  ve Polatlı da 10 TL mi Yoksa 9 TL mi olacak.

RAMAZAN AYINA HAZIRIZ

 Polatlı Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş  ramazana sayılı günler kala yaptığı açıklamada, Polatlı halkı ve esnafların  Ramazan ayını tebrik ederek bol kazançlar diledi.   Polatlı da tüm fırınlarda oda olarak gerekli denetimlerin yapıldığını belirten Çavuş “Polatlı Lokantacılar Kahveciler Pastacılar ve Fırıncılar Esnaf Odası  olarak ilçemizde faaliyet gösteren tüm fırınlarımızda Ramazan öncesi gerekli denetimleri yaptık önlemlerimizi aldık ramazana hazırız. Tatlıcılarımızda da gerekli  önlemleri  aldık.  Polatlı’da odamıza kayıtlı hizmet veren hiçbir esnafımız  ramazan fırsatçılığı yapmaz yapamaz. Odamızda tüm  fiyat listeleri mevcuttur. Bizler liste ile çalışıyoruz. Gram ve kilo bazında  listeye uymak kaydı ile fiyatlarımız belirlendi.

 PEKİ VATANDAŞ İFTARDA TATLI YEMEK İSTERSE EN UCUZ TATLI KAÇ TL  OLACAK?

En ucuzu tulumba olacaktır.  Bu yıl tatlılarda  fiyat aralığı  Tulumbada 100 TL 120 T arası, Baklava  200-250-300 TL ye kadar mevcut. Güllaç özel  üretim olduğu için fiyat serbest.

 FIRINLAR TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK

  Polatlı’da faaliyet  gösteren  15 fırın 24 saat çalışacak, gece ekmek üretimi gündüz pide üretimi yapılacak.

 ÇAY OCAKLARI , PASTAHANELER  VE  KAHVEHANELER KAÇA KADAR  AÇIK OLACAK ?

  Ramazan ayında  kahvehaneler çay bahçeleri  ve  çay ocaklarının açık olup olmayacaklarına ilişkin cevap veren Çavuş   “Kahvehanelerimiz, çay ocaklarımız, pastanelerimiz, çay bahçeleri ve kafeteryalarımız  gece saat:04.00 sahur saatine kadar acık olacak. Gerekli  ,izinler alındı.

 PEKİ GÜNDÜZ AÇIK OLACAK MI?

Kahvehaneler  çay ocakları , pastaneler , çay bahçeleri ve kafeteryalar da isteyen esnafımız ramazan ayı boyunca kapatabilir  açık ta tutabilir yasal bir zorunluluk yok. Lakin pandeminin ardından esnaflarımızın işlerindeki düşüş nedeni ile kapatacaklarını düşünmüyorum. Son 15 güm açanlar var bir ay kapatanlar var esnafımızın  kendi tercihidir” dedi.

 VATANDAŞ İSTEDİĞİ ZAMAN ALDIĞI ÜRÜNÜ GRAMAJINI TARTTIRABİLİR

 Vatandaşlarımız  aldıkları ekmek gözleme   hangi ürün ise  gramını tarttırabilir. Buna esnafın itiraz etmesi söz konusu değil. Belirlediğimiz  fiyatlar ve gramajları zabıta ile paylaşıyoruz.  İsteyen vatandaşımız  istediği yerde gram tarttırabilir. Düşük gramaj yapan varsa  odamızı veya zabıtayı arayabilirler.

PEKİ GRAMLARA GÖRE FİYAT  NEDİR? 

  Polatlı da  belirlenen  fiyatlar şu şekilde: Ekmek 200 gr: 5 TL , ekmek  300 gram:7,50 TL   simit 100 gram :7 TL,  bazlama 2’ li 600 gram :16 TL  , 4 ‘lü bazlama 800 gr:21,50 TL  ,gözleme sade  200 gr :10 TL  Yufka  pişmiş  ve çiğ  1 kg :45 TL

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR