Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI’NIN 35 YILLIK HASRETİ 2 HAFTA SONRA BİTİYOR

POLATLI’NIN 35 YILLIK HASRETİ 2 HAFTA SONRA BİTİYOR

Spread the love

Polatlı halkının 35 yıllık temiz sağlıklı ve içilebilir su hasreti 2 (iki) hafta sonra sona erecek.  Polatlı da 35 yılın  özlemi  bitiyor.   İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden ( Çamlıdere ve Kurtboğazı barajı)  Polatlı’ya gelecek olan içme suyunda  son  hazırlıklar yapılıyor.  ASKİ genel müdürlüğü ekipleri Polatlı da  içme suyuna ilişkin bilgilendirme yaparak son çalışmaları  kamuoyu ile paylaştılar. ASKİ Genel Müdür yardımcısı Oktay Başkaya   “iki hafta sonra Polatlı da musluklardan  beklenen su akacak “ dedi.  Çalışmaların yüzde 97’lik bölümün tamamlandığını aktaran Başkaya  “ Şu anda toplam 27 kilometre hattımızın suyunu doldurmuş durumdayız ve hızlı bir şekilde devam etmekte bu alma işlemlerimiz. En kısa sürede Sayın Başkanımızın sizlere Polatlı halkına verdiği müjdeyle kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi. 

 MÜJDE POLATLI  2 HAFTA SONRA MUSLUKLARDAN BEKLENEN SU AKACAK!

SPOT: 35 yıldır su krizi ile boğuşan Polatlı’da;  iki hafta sonra  su verilecek

  Polatlı’ya içilebilir ve temiz su sözünü veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı halkını iki hafta sonra  temiz  ve  içilebilir sağlıklı  su ile buluşturacak. ASKİ Genel Müdürlüğü, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Polatlı’ya su taşıyarak 1,5 milyon kişiyi kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturacak 100 kilometrelik ana isale hattında sona yaklaştı.Çalışmaların hızla sürdüğü “İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi” kapsamında bir yandan da Yenikent’ten hatta bağlanan branşman ile su dolumu gerçekleştiriliyor. 30 Ocak 2024 tarihinde başlayan su alma işlemi sonucunda hattın 27 kilometrelik kısmına su ulaştı.35 yıldır su krizi ile boğuşan Polatlı’da; hattın Mart ayı içerisinde tamamlanmasıyla güzergâh üzerindeki 1,5 milyon vatandaşın musluklarından sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu kesintisiz şekilde akacak. Polatlı ya ise 2 hafta sonra  su verilecek.

POLATLI DA İÇME SUYU HATTINDA SON DURUM !

 Polatlı da  gazetecilerle bir araya gelen  ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri  İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndenergahı üzerinde yaptığı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.  ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya, ve   ASKİ Su İnşaat Daire Başkanı Oğuz Alsancak  yaptıkları bilgilendirmede  ;“Polatlı hattı toplamda 100 kilometre. Ankara Merkez arıtma tesisimizden çıkıp Etimesgut, Sincan, Yenikent, Malıköy, Temelli ve Polatlı güzergahı üzerinde yaptığımız çalışmaların  şu an itibariyle toplamda yüzde 97’sini tamamlamış durumdayız.Şu anda toplam 27 kilometre hattımızın suyunu doldurmuş durumdayız ve hızlı bir şekilde devam etmekte bu alma işlemlerimiz. En kısa sürede Sayın Başkanımızın sizlere Polatlı halkına verdiği müjdeyle kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz”

 POLATLI DA 2 -3 GÜN SÜREN SU KESİNTİLERİ VARDI

 Polatlı da  özellikle de yaz aylarında 2-3 gün süren su kesintilerine değinen Başkaya “Şu anda tamamlanması gereken son borular imalatlarına devam etmekte. Ayaş yolu üzerinde olan kısım çalışmalar devam ediyor.  Bunları da en kısa sürede tamamlayıp Polatlı halkını Yüzükbaşı hattından tamamen sağlıklı ve temiz suya kavuşturmak için çalışıyoruz.Bu proje 2012 yılının bir projesi.  İhtiyacın artmasıyla o dönem bu işler yapılsın 2200’lük boru var başlansın merkezden gelinsin mantığı verilmiş. Polatlı çok ciddi bir susuzluk yaşıyordu 2 güne 3 güne varan susuzlukları vardı. Bunun içinde 2020 yılında tüm ASKİ’deki tüm daireler olarak burada 192 kişilik bir ekiple 60 noktada mevcut sistemde de bir iyileştirme yaptık. Şöyle gözünüzde canlandırın. 85 kilometrelik hat hiçbir şekilde vanaları çalışmıyor, kapatılamıyor. Arıza olduğu zaman tüm hat boşaltılıyor, müdahale ediliyor tekrar bu hatlar doldurulması gerekiyor   ve üç günlük bir susuzluğa sebep oluyor. Kısa sürede müdahale edilsin diye  vantuz yapılarak orada ASKİ ekipleriyle güzel bir çalışma yürütüldü.”dedi.

“ BU HATTI ES GEÇMEDİK ARKA PLANA ATMADIK “

İçme suyu yapımı için ABB meclisinden istenen kredi gecikmesini de hatırlatan Başkaya  “Biz bu ihaleye çıktığımızda kredi istedik. 8-9 ay kredi bekletildi meclisten çıkartamadık. İtirazlardan  dolayı  İlk ihalede olmadı . Bizim bunu yaptığımız tarihteki sözleşme bedelimiz maliyetimiz 570 milyon şu an da 2,5 milyar TL’ye geldi. Fiyat farkları pandemiydi, ekonomik krizdi ama hiçbir zaman için bu hattı es geçmedik. Arka plana atmadık veya yavaşlatalım demedik. İhalenin ilk gününden itibaren hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam etti. Pandemi de özellikle okulların kapalı olduğu dönemlerde biz yoğun bir çalışma yürüttük. “Şu anda ilk etapta Yenikent’ten aldığımız suyu 2 (iki) hafta içerisinde Polatlı’ya ulaştırmayı planlıyoruz. Biz Polatlı ve  Yüzükbaşı iletim hattını   önceki gün itibariyle bitirdik birbirine bağladık. Orada su kesintisi yaşanmaması adına özel bir imalat yaptık. “

YÜZÜKBAŞI  ARITMA TESİSİNDEKİ SU KIRSAL MAHALLELERE VERİLECEK

“ Yenikent’ten aldığımız hat büyük bir hat değil. Kendi ana hattından almıyoruz. Belli bir çapta branşmanlar aldık bunu. Tabi ki hattın tamamından gelecek su Polatlı’ya yetmeyecek. Yüzükbaşı’na harmanlayıp vereceğiz mecburen. Ayaş yolundaki yapacağımız imalatlar bitmek üzere. Bittikten sonra tamamen bütün suyu vereceğiz. Yüzükbaşı hattını tamamen durdurmuş olacağız. Yüzükbaşı hattını da inşallah arka taraftaki Polatlı’nın kırsal mahallelerine dağıtımını yapacağız.”ifadelerine yer verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR