Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI’DA ON  BİN BALIK GÖLETLERE BIRAKILDI

POLATLI’DA ON  BİN BALIK GÖLETLERE BIRAKILDI

Spread the love

10 BİN YAVRU SAZAN  POLATLI DA SUYA BIRAKILDI

Spot: HACITUĞRUL   VE KARAHMET GÖLETLERİNE ONBİN BALIK ATILDI

Tarım ve Orman Bakanlığının Su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında Polatlı’da on  bin balık göletlere bırakıldı. Polatlı’da geçen yıl 12  bin balık göletlere bırakılmıştı. Bu yıl ise Karahmet  ve Hacıtugrul göletlerine on  bin balık bırakıldı. Su kaynaklarının balıklandırılması Projesiyle, iç sulardaki küçük ölçekli balıkçılığı destekleyerek kırsalda yaşayan vatandaşların kaliteli protein kaynağına ulaşmalarını ve hane halkı gelirini artırmayı, sportif olta balıkçılığı ve reakrasyonel balıkçılığın geliştirilmesine katkıda bulunması amaçlanıyor.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitümüzde üretilen 6 milyon sazan balığı yavrusunun 10 Bini Polatlı’da bulunan göletlere bırakıldı. Tarım Ve Orman Bakanlığı ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü işbirliğinde “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Türkiye geneline 5.1 milyon pullu sazan balığı yavrusundan 10 bini Polatlı da Hacıtuğrul  ve Karahmet göletlerine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burhanettin Sütçü önceliğinde personeller bırakıldı.

Ülke genelinde yaklaşık   8 yüz göl ve göletlerin içinde bulunan  Karahmet ve Hacıtuğrul   Göletine bu yıl geçen yıla nazaran 2bin  daha az yavru balık bırakıldı. Geçtiğimiz yıl Polatlı da 12  Bin balık yavrusu gölet ve nehirlere bırakıldı

SAKARYA NEHRİNE BALIK YAVRULARI BIRAKILMADI

Polatlı’nın en büyük ve önemli sulama kaynaklarından olan Sakarya Nehrine su olmadığı için balık bırakılmadı.

PROJE BALIKÇILIĞIN GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI AMACINI TAŞIYOR

Projeyle, iç sulardaki küçük ölçekli balıkçılığı destekleyerek kırsalda yaşayan vatandaşların kaliteli protein kaynağına ulaşmalarını ve hane halkı gelirini artırmayı, sportif olta balıkçılığı ve reakrasyonel balıkçılığın geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlanıyor. Bırakılan balıkların su ürünleri stoklarının gelecek nesillere aktarılması için en az bir kez üremelerine imkân tanınmasının, zaman ve boy konusundaki yapılan düzenlemelere uyulmasının sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından önem taşıyor.

2018 YILINDA TEMELLİ GÖLETİNDE BALIKLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Proje kapsamında 2018 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi de 29 bin sazan yavrusunu Ankara çevre ilçe göletlerine bırakmıştı.

HBR-AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR