Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI İÇİN DA 5 YIL BOYUNCA BİRLİKTE ÇALIŞALIM MESAJI

POLATLI İÇİN DA 5 YIL BOYUNCA BİRLİKTE ÇALIŞALIM MESAJI

Spread the love

İLK MECLİSTE İKTİDAR MUHALEFET BİRLİKTELİK ÇAĞRISI

Polatlı Belediye Meclisi 31mart seçimlerinin ardından yeni üyeleri ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.Meclis Başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında ilk oturumunu yapan Polatlı belediye meclisinde gündem komisyon ve encümen seçimleri ile tamamlandı. Seçimin ardından meclis kürsüsünden CHP Polatlı Belediye Başkanı olarak üyelere hitap eden Başkan Mürsel Yıldızkaya gerek iktidara gerekse muhalefet kanadından tüm üyelerin Polatlı için birlikte çalışması gerekliliğine dikkat çekerek birliktelik mesajı verdi.

Polatlı Belediye Meclisi  birinci oturum birinci bileşimle secimlerin ardından ilk kez bir araya geldi. CHP,Ak Parti ve MHP ‘li üyelerden oluşan Belediye meclisinde 5 yıl boyunca birlikte görev yapacakları  komisyon üyeliği seçimleri gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısı da  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya meclis üyelerine hitap etti.

İKTİDAR MUHALEFET HEP BİRLİKTE ÇALIŞALIM

 Yıldızkaya “31 Mart seçimlerinde vatandaşımızın seçimi tescillendi. Hemşehrilerimiz önümüzdeki 5 yıllık dönem için Belediye başkanlığı görevini şahsıma, belediye meclis üyeliği görevini de sizlere layık gördü. Seçimlere katılan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yeni dönemin başlangıcındayız. Bundan sonra da Polatlı’mıza hizmet edecek ve sorunlarını çözeceğiz. Şehrin sorunlarına dair her türlü öneriye açık olduğumuzu birlikte çalışmayı istediğimizi belirtmek isterim.  Halk hem iktidar hem de muhalefeti  beraber çalışsınlar diye birlikte seçiyor seçiyor. Bu bizim için bir fırsattır, bizim için bir şereftir. Bu şerefi bana layık görenlere tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte gerek  Ankara Büyükşehir Belediyemiz gerekse merkezi hükümet kanalında şehrimize ne kadar kıymet getirebilme gayreti içerisinde olacağız.”dedi 

MECLİSTE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI.

 Mecliste Meclis başkanı Mürsel Yıldızkaya ‘vekalet edecek meclis başkan vekilleri Tufan Bural ve Hüsamettin Bulat oldu. Katip üyeliklere ise meclisin genç isimleri   Ahmet Barış ve  Giray Temurer olurken yedek  isimler  Duygu Tarhan ve Muhsin Sinan Erdem  olarak belirlendi.

Birol Gökçe, Giray Temurer, Bülent Kirinç encümen üyeligine ,

Özgür Yaman, Giray Temurer, Hüsamettin Bolat  Plan ve bütçe komisyonu

 Yasin Coşar Yağcı, Duygu Tarhan ve Yusuf Deniz   Sami Özer ve Samed Işık  İmar komisyonu,

Ferruh Şimşek, Özcan Köklü, Saim Elçi, Aydın Baloğlu   Çevre Sağlık ve Çeşitli İşler Komisyonu,

 Serpil Öztürk, Aykut Hakbilir, Muhsin Sinan Erdem, Recep Aksoy  Eğitim komisyonu,

 Mesut Tetik, Murat Uzuner, Özcan Köklü, Aysel Demir  Kırsal kalkınma ve tarım komisyonu üyeliğine seçildiler.

Serpil Öztürk, Duygu Tarhan, Ahmet Barış, Esra Bilgiç, Av. Begüm Yaman  kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu 

 Salim Elçin (asıl), Mesut Yetik  (yedek)  tarihi kentler birliği  üyesi seçilirken Serpil Özturk  iki dönem sonra yeniden Kent Konseyi   asıl üye Duygu Tarhan ise yedek üye olarak görev aldı.

Enerji Kentleri Birliğine Asil üye Ferruh Şimşek, yedek üye Aykut Hakbilir seçildi.

Vergi Dairesi Üye Seçiminde ise  Özgür Yaman seçildi. Yedek üye ise Giray Temurer oldu.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR