Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI  DA İLK BUĞDAY HASATI YAPILDI

POLATLI  DA İLK BUĞDAY HASATI YAPILDI

Spread the love

2023  YILININ İLK BUĞDAY HASATI   BORSAYA GELDİ

Polatlı da yılın ilk buğday  hasadı yapıldı.  Buğday da 2023 yılı hasat sezonu açıldı. Polatlı da ilk buğday  satışı Karacaahmet   mahallesinden gelen ürünle tüccarlarla  buluştu. Polatlı Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Yahya Toplu çiftçilere  bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulunarak ,sezonun ilk buğday mahsulünü getiren üretici Ufuk Çınar’ı küçük altınla da ödüllendirdi.

Borsaya ilk buğday Karacaahmet   Mahallesinden  çiftçi  Ufuk Çınar  tarafından getirildi .Polatlı Ticaret Borsasında satışa çıkan buğdayın 100 kilogramı sembolik olarak kilosu  180 liradan, Tüccar Yasettin Ünal’a  satıldı.  19 dönüm kıraç  araziden  Esperia  ürün cinsi ile 7 ton da  370 kg rekolte alan Çiftçi Ufuk  Çınar  ilk hasatı yapan çiftçi olarak kayıtlara geçti.   Polatlı Ticaret Borsası satış salonunda satışa çıkan yılın ilk buğdayında  100 kg sembolik olarak 18 bin  TL ye geri kalan 6 bin 900 kg ise 7 TL’den işlem gördü.

UMARIM TMO CİDDİ ALIM YAPAR, PİYASAYA MÜDAHALE EDER FİYATLAR YÜKSELİR

  Polatlı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu “ 2023 yılının ilk ürün satışı  buğday borsamıza geldi. Ürünün hasat edildiği yer Karacahmet’tir. Buğday kalite olarak proteini 12.6’yı gösteriyor ama  çok güzel kaliteli bir buğday , süne yok.  İnşallah umut ediyoruz ki bu seneki tüm buğdaylarda böyle kaliteli olsun fire vermeyelim. Geçen yıldan stoklar olduğu için hububat fiyatları aşağıda seyrediyor.  Umarım TMO çok ciddi alımlara girer de piyasaya müdahale eder fiyatlar yükselir. Yeni bir yıla girdik biz her zaman hasat başını yeni bir yıl olarak görüyoruz. Hasatlar bayram gibi kutlanır maniler söylenirdi.  görülür. Bol hasatlı bereketli bir yıl geçmesini temenni ediyorum” dedi. 

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR