Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI’ DA GORDİON SEMPOZYUMU YAPILACAK

POLATLI’ DA GORDİON SEMPOZYUMU YAPILACAK

Spread the love

UNESCO ADAYI GORDİON BAŞKENTTE KONUŞULACAK

 Unesco dünya mirası kesin listesine aday olan Gordion  Başkent Ankara’da konuşulacak. Polatlı Gordion’un  Ankara ve çevresinde UNESCO’ya Aday tek ilçe ve tek tarihi  alan olması hasebiyle  Polatlı Gordion Ankara’da bir ilk olacak. Gordion’un UNESCO Dünya Mirası listesine  girmesi halinde    UNESCO dünya mirası listesine adını yazdıracak olan Polatlı Gordion  turizminde  önemli ölçüde atağa geçmiş olacak. 13-14 Temmuz tarihlerinde Polatlı’da Gordion Sempozyumu yapılacak.

Gordion Antik kent’in UNESCO Dünya  Mirası asıl listesine girmeye hak kazanmasına sayılı günler kala  Ankara ve Polatlı da  Dünya mirası süreci ve  yapılacaklar için harekete geçildi.Gordion’un UNESCO Dünya Mirası listesine  girmesi halinde    UNESCO dünya mirası listesine adını yazdıracak olan Polatlı Gordion  turizminde  önemli ölçüde atağa geçmiş olacak. 13-14 Temmuz tarihlerinde Polatlı’da Gordion Sempozyumu yapılacak.

 BÜYÜK HEDEFE SAYILI GÜNLER KALDI

Polatlı’nın iki büyük tarihi mirasından biri olan Gordion Antik Kent’in Unesco Dünya Mirası asıl listesine girmesine adım adım yaklaşılıyor.   Bütün hazırlıkları tamamlanarak  çıkacak kararı beklemeye odaklanan  Polatlı,  Gordion’un UNESCO Dünya Mirası listesine girmesine son 2,5 ay kaldı. Polatlı’nın kaderi 10-25 Eylül’de Riyad’da toplanacak olan UNESCO Heyeti belirleyecek.

Geçtiğimiz günlerde   ,Ankara Kent Konseyi Başkanı  ve ATO Başkan yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Gordion Alan Başkanı  Cennet Ceylan, POTA koordinatörü  Kadim Koç  ve birçok yetkili ile Dünya Miras Adayı  Gordion için neler yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştu.  Ankara’nın ilk dünya mirası olacak Gordion’un Ankara ve Polatlı’da daha geniş kitlelere tanıtımı için yapılacak faaliyetler gözden geçirildi. AKK, Tohumluk Vakfı ve İl Kültür Müdürlüğünün yapacağı çalışmalar Ankara’da Gordion’un tanıtımına büyük katkı sağlayacak .

GORDİON’UN DÜNYA MİRAS SÜRECİNİ VE YAPILMASI GEREKENLER KONUŞULACAK

Cumhuriyet’in ve Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıldönümünde Ankara’da Gordion’un Dünya Miras Sürecini ve yapılması gerekenleri konuşulacak.  ATO  Meclis Salonunda Yakılacak Olan Toplantı  14.00  İle  17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

POLATLI’DA GORDİON SEMPOZYUMU YAPILACAK

Temmuz ayı içerisinde Ankara ve Polatlı da iki etkinlik yapılacak. 13-14 Temmuz tarihlerinde Polatlı’da Gordion Sempozyumu gerçekleştirilecek .

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR