Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI BELEDİYESİNDE AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ  KURULUYOR

POLATLI BELEDİYESİNDE AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ  KURULUYOR

Spread the love

 PAKUT  POLATLI BELEDİYESİNDE  AFET İŞLERİ MDÜÜRLÜĞÜNE BAĞLI OLACAK

 Polatlı Belediyesi  9 Nisan 2023 tarihinde  Resmi Gazete’de yayımlanan  “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümleri  kapsamında bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğünü kuruyor. Kahramanmaraş depreminde  sahada görev yapan PAKUT ekibi de  müdürlük  bünyesine dahil edilecek.  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya , Polatlı Belediyesinde kurulan PAKUT’un  Kahramanmaraş depremin ardından  ne denli önemli olduğuna vurgu yapmış  PAKUT ekibin  ekipman ve sayı olarak  genişletilmesi ve  daha ileri seviyede hizmet verecek şekilde destekleyeceklerini söylemişti.

 Polatlı Belediyesi PAKUT ekibi Kahramanmaraş  merkezli meydana gelen  ve 13 ilimizde  yıkımlara yol açan  depremde  depremin  ilk günü bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı. Olası felaketlerde arama kurtarma ekibin  önemine her fırsatta dikkat çekerek  Polatlı Bünyesinde kurulan ekibin  gerek ekipman gerekse personel sayısı anlamında geliştirilmesi gerekliliğine vurgu yapan  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya    Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik kapsamında Polatlı Belediyesi bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğünü  kuruyor.  9 Nisan 2023  tarih ve 32158 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan, ” Belediye ve Bağlı Kuruluşlar ile Mahalli  İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Dair Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde; Belediye ve Bağlı kuruluşlar Norm Kadro Cetveline Afet İşleri Müdürlüğü” eklendi.  Polatlı Belediyesi  bu akşam gerçekleştireceği toplantıda  Polatlı Belediyesi  bünyesine  yeni bir müdürlük daha ekleyecek  ve  birinci derecede müdür kadrosu ihtisas edecek.

PAKUT  AFET İŞLERİ BÜNYESİNE ALINACAK

PAKUT Polatlı Belediyesi Arama ve Kurtarma Teşkilatı  PAKUT; Ulusal ve Bölgesel ölçekteki tüm Afet ve Acil Durumlar ile gerek görüldüğü her anda AFAD Koordinasyonunda Arama ve Kurtarma faaliyetlerine destek vermek amacıyla; Polatlı Belediye Meclisinin 05/07/2018 tarih ve 244 nolu kararıyla kuruldu.

 PAKUT, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle Polatlı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesine alınacak.

 PAKUT’un görev ve çalışma şekli, personel yapısı ve eğitim faaliyetleri 2023 yılı içerisinde bu yönetmelikte yapılacak değişiklikler ile düzenlenecek.

Bu Yönetmeliğin amacı Afet İşleri Müdürlüğünün teşkilat yapısını, hukuki statüsünü, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, çalışma usul ve esaslarını belirleyerek, hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesini sağlamaktır.Bu Yönetmelik Afet İşleri Müdürlüğünün; hukuki statüsünü, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını  kapsar.

Bu Yönetmelik 9/4/2023 tarih ve 32158 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan, ” Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ve 03l0712005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesinin l inci fıkrasının (b) bendine ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.  Bu Yönetmelikte geçen tanımlar ; AFAD: İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını, Bakanlık: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı, Başkan: Polatlı Belediye Başkanı’nı,Başkanlık: Polatlı Belediye Başkanlığı’nı Belediye: Polatlı Belediyesi’ni, Müdür: Afet İşleri Müdürünü.

HBR AYSUN YILMAZ  BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR