Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberÖZDAĞ : İNTERNET  ALIŞVERİŞİ DEĞİL ESNAF ALIŞVERİŞİNİ TERCİH EDİN

ÖZDAĞ : İNTERNET  ALIŞVERİŞİ DEĞİL ESNAF ALIŞVERİŞİNİ TERCİH EDİN

Spread the love


ÖZDAĞ :KURBAN BAYRAMINDA ESNAFIMIZ YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM

 
Polatlı Terziler Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Özdağ   Esnafın ekonomik dar bir boğazdan geçtiğine dikkat çekerek mevcut zamların esnaftan değil girdi maliyetlerinden kaynaklandığına vurgu yaptı.  Özdağ esnafın sattığı malı yerine aynı fiyattan koymadığını ileri sürerek “ Haftalık hatta günlük fiyat değişimleri yaşanıyor. Bizlerde fiyatları arttırarak vatandaşa yansıtmak istemesekte buna mecbur kalıyoruz.  Fiyat artışı yapmazsak sattığımız bir ürünün aynısını yerine koyamıyoruz”sözleri ile Kurban bayramında vatandaşları yerel esnafa desteğe davet etti.


  
Polatlı Terziler Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Özdağ, esnafın artan maliyetler nedeniyle satışlarında düşüş yaşandığını ifade etti. Başkan Özdağ ,esnafın Ramazan  bayramda da istediğini bulamadığını belirterek  esnafın borçlarının giderek arttığını  bu bayramda  esnafın bir nebzede olsa yapılan alışverişlerle rahatlaması gerektiğini belirtti.


GEÇEN BAYRAM ESNAF  UMDUĞUNU BULAMADI  
Esnafın maliyetler ve ekonomik durumdan dolayı ürün çeşitliliğinde azalmaya gitmek zorunda kaldığını belirten Polatlı Terziler Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Özdağ, “Sık sık gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretlerimizde her gittiğimizde ürün çeşitliliğinde azalma görüyoruz. Yıllardır Polatlı’ya hizmet eden birçok çeşidi bulunan bazı esnaflarımız bile ürün çeşitliliğinde azalmaya gitmiş. Esnafımız bayram zamanında da istediğini bulamadı.” dedi.
ESNAF SAATTIĞI MALI  TEKRAR  YERİNE KOYAMIYOR
Girdi maliyetleri nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının nedeninin esnaf olmadığını belirten Necati Özdağ, “Girdi maliyetleri her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de oldukça arttı. Artan maliyetler nedeniyle esnafımız zor günler geçiriyor. Haftalık hatta günlük fiyat değişimleri yaşanıyor. Bizlerde fiyatları arttırarak vatandaşa yansıtmak istemesekte buna mecbur kalıyoruz. Fiyat artışı yapmazsak sattığımız bir ürünün aynısını yerine koyamıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan esnafımıza karşı anlayışlı olmalarını istiyoruz. Zamların nedeni ürünleri satan esnaflarımız değil her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de yaşanan girdi maliyetlerinin son derece artmasından kaynaklanmaktadır.” dedi.
 
İNTERNET  ALIŞVERİŞİ DEĞİL ESNAF ALIŞVERİŞİNİ TERCİH EDİN
Polatlı halkından online alışveriş yerine birebir esnaftan yapmaları çağrısında bulunan Necati Özdağ, “Polatlılı vatandaşlarımıza online değil yerinde alışveriş yapalım çağrısında bulunuyoruz. Online satış imkânı olmayan çok sayıda esnafımız var. Müşteriler bilgisayar başında istediklerini anında elde ediyor. Ürünler geldiğinde beğenmiyorlar, daha küçük kalıplı oluyor ama bizlere gelseler daha kapsamlı inceleyebiliyorlar. En azından üzerinde denerler. Olmaz ise tekrardan yardımcı oluruz. Bir şekilde ayarlıyoruz yani. Birebir sıcak satış her zaman daha etkili. İnsanlar dokunarak, bakarak ürünleri daha çok anlayabiliyor. Üzerlerine deneyerek bakıyorlar. İnternette böyle bir imkânları yok. Sadece fotoğraf üzerinden, görsellerde anlatılan kadar bilebiliyorlar. Ama kalıpları yine de tutmuyor. Yerel esnafımıza gelseler, sohbet etseler, istişare yapsalar alışverişleri daha olumlu geçiyor. Girdi maliyetlerinin en çok etkilediği kesimlerden biri olan yerel esnafın ayakta kalması ve kent ekonomisinin canlandırılması için özel bir dayanışma olması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz bu süreçte yerel esnafın desteklenmesi, esnafımızın evine ekmek götürmesi için bu tür kampanyalarla ilgili büyük hassasiyetimiz var. Zor durumda olan esnafımıza bir nebze olsa nefes aldıracağını umuyoruz.” dedi.
HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR