Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberOVACIK’TAN AK PARTİ VE MHP Lİ MECLİS ÜYELERİNE POLATLI BELEDİYESİ BORÇLANMA YETKİSİNE...

OVACIK’TAN AK PARTİ VE MHP Lİ MECLİS ÜYELERİNE POLATLI BELEDİYESİ BORÇLANMA YETKİSİNE “EVET” HATIRLATMASI

Spread the love

OVACIK ‘’ RED OYUYLA CEZALANDIRILAN POLATLI’DIR, 6 MİLYON ANKARALI’DIR‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında , Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin ret oyu verdiği borçlanma yetkisi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Polatlı Belediyesi’nin borçlanma yetkisine evet dediklerini hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık,’’ Biz odağımıza siyaseti değil, insanımızı, yaşadığımız şehrin faydasını koyuyoruz.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında , Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin borçlanma yetkisine ret oyu verdiklerinin altını çizerek Kısa bir süre önce Polatlı Belediyesi meclisinde CHP olarak belediyenin borçlanma yetkisine evet oyu kullandıklarını hatırlattı.

OVACIK “SUYUN SİYASETİ OLMAZ”

Ovacık, ‘’ 20 yıldır ihmal edilen altyapı yatırımları ki Polatlı tarihinin en büyük altyapı yatırımı olan ve Polatlı’nın geleceğini yakından ilgilendiren Gerede suyunu Polatlı’yla buluşturacak proje başta olmak üzere asli yatırımların devamı, EYT Kıdem Tazminatları ödemeleri ve personel maaş iyileştirmeleri için kullanılacak borçlanma yetkisinin reddedilmesi, 6 milyon Ankaralı hemşehrimizin cezalandırılması demektir. ‘ ’ Suyun Siyaseti Olmaz ‘’ diyerek projenin ilk gününden bugüne geciktirme ve engellemeye dönük siyasi hamleleri kamuoyunun dikkatine sunduk. Bu ret kararı da devam eden projelerin sekteye uğramasına yöneliktir. Daha dün akaryakıta gelen zam ortadayken ve bu zammın sarmalının da peşi sıra geleceği açıkken . Girdi maliyetlerindeki önlenemez artışlar, ülke ekonomisini öngörülemez bir noktaya getirmiştir. Ret oyu verilirken ‘’ EYT’ye yönelik düzenlemeleri neden bütçeye koymadınız ? ‘’ savı da trajikomiktir. Zira bütçe 2022’de hazırlanır. EYT düzenlemesinin 2023 Mart başında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğinden bihaber olunması da ayrı bir başlıktır.’’ dedi.

OVACIK ‘’ BİZİM BAKIŞ AÇIMIZ İNSAN ODAKLI, SİYASET ODAKLI DEĞİL ‘’

Polatlı Belediye Meclisi’nde Belediye binasının tamamlanması, sağlık ocağı yapımı, personel ücretlerinin iyileştirilmesi gibi konularda Polatlı Belediyesi’nin borçlanma yetkisine evet dediklerini hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık,’’ Biz odağımıza siyaseti değil, insanımızı, yaşadığımız şehrin faydasını koyuyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetimindeki birçok il ve ilçe belediye meclisinde borçlanma yetkisi, kredi taleplerine karşı tutumumuz bu şekilde olmamıştır. Devam eden projelerin tamamlanması, iyileştirmelerin yapılması noktasında ek bütçeler kabul edilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de mevcut ekonomik durum ek bütçe ihtiyacını doğurmuştur ve ek bütçe kabul edilmiştir. İşin doğrusu ekonomi bu hale nasıl geldi sorusunun cevabını bularak zam ve vergi artışı gibi tamponlar yerine kalıcı ekonomik politikalar oluşturarak öngörülebilir bir ekonomik zemin yaratmaktır.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR