Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberOVACIK:''KADIN VURGUSU CUMHURİYETİMİZİN ÇAĞLAR ÖTESİ ÖNGÖRÜSÜDÜR''

OVACIK:”KADIN VURGUSU CUMHURİYETİMİZİN ÇAĞLAR ÖTESİ ÖNGÖRÜSÜDÜR”

Spread the love

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 8 Mart’ın evrensel bir gün kadın günü olmasının emek hareketi  ile doğrudan ilgili olduğuna dikkat çekerek ‘’ “Kadın” vurgusu, Cumhuriyetimizin çağlar ötesi öngörüsüdür. En özgün vurgusudur. Bugün, kadını dışlayan, onu birlikte düşünmek, birlikte üretmek, birlikte eşit ve  insanca yaşamak süreçlerinden kopartan her türlü uygulama ve anlayışa karşı, yan yana gelmek,birlikte mücadele etmek kaçınılmaz bir sorumluluktur.’’ dedi.

Ovacık “ Depremin Ardından, Kadınlar Yaşam Mücadelesini Her Anlamda Sırtlanmış Durumda ‘’

11 ilimizde, 15 milyon insanımızın etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremlerde özellikle kadınların ve çocukların yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık,  ‘’ Üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen deprem bölgesinde yokluklarla mücadele eden, kendi ihtiyaçlarından önce ailesinin ihtiyaçlarını önceleyen kadınlarımızın sesi duyulsun istiyoruz. Yıkımın ardından bölgedeki kadınlar, Polatlı’ya gelen ailelerimizdeki kadınlar, yaşam mücadelesini her anlamda sırtlanmış durumda. Kadınların en temel ihtiyaçları bile arka plana itilmiş. Deprem bölgesinden gelen kadınlarımızın dile getirdiği sorunlar ortak… Özellikle kadınlar ve çocuklar için güvenli ve insanca yaşam koşulları bir an önce oluşturulmalıdır. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Kadın emekçilerin olmadığı,içinde yer almadığı hiçbir haklı mücadelenin kazanılamayacağını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık,’’ Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin olmadığı, sosyal yaşamın her alanında kadınların daha çok yer aldığı bir düzende barış ve refah içerisinde yaşayacağımız yarınlar dileğiyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR