Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaGündemHaberOKULA DEPREM ÇANTALARINI HAZIRLAYARAK GELDİLER

OKULA DEPREM ÇANTALARINI HAZIRLAYARAK GELDİLER

Spread the love

Polatlı da öğrencilere deprem bilinci aşılandı.    Polatlı    Sevimaras ilkokulunda 120 öğrenci   6 şubat  depreminin birinci yılında okula deprem çantaları ile geldiler. Ana sınıfı öğrencileri ve ilkokul öğrencileri  olası  depreme karşı deprem çantalarına el feneri, radyo ,ilk yardım seti, battaniye, pil ,   kuru gıda ve su  koyarak   yardım gelene kadar hayatta kalabilmelerini sağlayacak  deprem çantalarını hazırladılar. Deprem farkındalığı ve bilincini yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmada   deprem çantasını hazırlayan  öğrencilere  akıllı saat hediye edildi.   Kızılay tarafından öğrencilere balonlar dağıtıldı. Polatlı Milli eğitim müdürü İmralı Kaloç ana sınıfı öğrencileri ile sohbet ederek depremde nasıl davranmaları gerektiğine ilişkin sorular sorarak hazırladıkları deprem çantalarını birlikte  incelediler. 

MİNİKLERE DEPREM BİLİNCİ AŞILANDI, DEPREM ÇANTALARI BAŞ UÇLARINDA HAZIR

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde geçtiğimiz yıl meydana gelen asrın felaketi depremin birinci yılında Polatlı da miniklere deprem farkındalığı ve bilinci aşılandı. Polatlı Sevimaras ilkokulunda üç ay önce başlatılan proje hayata geçirildi. Üç aylık sürede öğrencilere okullarında deprem farkındalığı depreme hazırlık, tedbir gibi pek çok eğitim verildi. Üç ayın sonunda öğrenciler 6 Şubat sabahı okullarına deprem çantalarını hazırlayarak geldiler.

120 ÖĞRENCİ SIRTINDA DEPREM ÇANTASI İLE OKULA GELDİ

Polatlı da öğrencilere deprem bilinci aşılandı. Polatlı Sevimaras ilkokulunda 120 öğrenci 6 şubat depreminin birinci yılında okula deprem çantaları ile geldiler. Ana sınıfı öğrencileri ve ilkokul öğrencileri olası depreme karşı deprem çantalarına el feneri, radyo ,ilk yardım seti, battaniye, pil , kuru gıda ve su koyarak yardım gelene kadar hayatta kalabilmelerini sağlayacak deprem çantalarını hazırladılar. Deprem farkındalığı ve bilincini yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmada deprem çantasını hazırlayan öğrencilere kura çekimi ile akıllı saat hediye edildi. Kızılay tarafından öğrencilere balonlar dağıtıldı. Polatlı Milli eğitim müdürü İmralı Kaloç ana sınıfı öğrencileri ile sohbet ederek depremde nasıl davranmaları gerektiğine ilişkin sorular sordu.

KALOÇ’TAN SEVİMARAS İLKOKULUNA TEŞEKKÜR

Deprem anında ilk yapılması gereken “ Çök kapan tutun “ hareketinin uygulamalı olarak yapıldığı programda Milli Eğitim müdürü İmralı Kaloç , 6 Şubat depremin birinci yılında ilçede farkındalık yaratan Polatlı Sevimaras ilkokulu müdürü Selahattin Ünsal ve öğretmenleri tebrik ederek, öğrenci ve ailelerine teşekkür etti. Deprem öncesi alınması gereken tedbirlere değinen Kaloç “ 6 Şubatta ülkemiz en büyük afetlerden birini yaşadı. On binlerce insanımız hayatını kaybetti yüzbinlerce insanımız yaralandı. Allah bir daha ülkemize bu afetleri yaşatmasın. Acımız hala taze. Çocuklarımıza 6 Şubat depremin birinci yılında deprem bilincinin verilmesi çocuklarımızın deprem anında yapması gerekenleri öğretmenleri çok anlamlı. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum her biri deprem çantasını hazırlamış ve deprem anında yapmaları gereken çök kapan tutun hareketini hafızalarına kazımışlar “dedi.

Programda deprem çanlarını hazırlayan öğrencilere kura ile akıllı saat hediye edildi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR