Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberMUHTARLARA ÇKS SİTEMİ VE DESTEKLEMELER ANLATILDI

MUHTARLARA ÇKS SİTEMİ VE DESTEKLEMELER ANLATILDI

Spread the love

 ÇKS , HAYVANSAL VE BİTKİSEL DESTEKLEMELER  MUHTARLARA  ANLATILDI

 Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik  ve desteklemelere ilişkin Polatlı da  muhtarlara bilgi verildi.   Ankara il müdürlüğü  İl müdürlüğü ÇKS  sistem sorumlusu  Turgut Süme  ve Polatlı ilçe tarım müdürü Burhanettin Sütçü tarafından muhtarlara Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik, hayvansal ve bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliği anlatıldı.

  Polatlı da muhtarlara Çiftçi Kayıt Sisteminde yapılan   değişiklik anlatıldı. Çiftçi kayıt sistemine dahi olan üreticilerin faydalanabilecekleri bitkisel ve hayvansal desteklemeler tek tek anlatıldı.   Polatlı Ziraat Odasında bir araya gelen   kırsal mahalle muhtarlarına  Ankara il müdürlüğü  İl müdürlüğü ÇKS  sistem sorumlusu  Turgut Süme  ve Polatlı ilçe tarım müdürü Burhanettin Sütçü tarafından bilgi verildi.  Muhtarlar  mahallerinde üreticilik yapan çiftçilere  yönetmelikteki değişiklikleri anlatacaklar .

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİNDE NELER VAR?

Buzağı desteklemesi, Dişi manda desteklemesi,Anaç koyun ve keçi desteklemesi, Sürü yenileme desteği,Koç Teke Alımı Desteklemesi:,Arılı kovan desteklemesi  ,sürü yöneticisi (çoban) istihdamı desteği,Düve alım ,Tiftik keçisi yetiştiriciliğinin ve tiftik üretiminin desteklenmesi, Atık desteği, Hastalıktan ari işletme desteklemeleri.

BİTKİSEL ÜRETİME  DESTEKLEME ÖDEMESİNDE NELERVAR?

 Hububat Baklagil Fark ve Dane Mısır Ödemesi Desteği .Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi Desteği ,Küçük Aile İşletme Desteği ,Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği (2024 Üretim Yılı), Sertifikalı Tohum Üretim Desteği, Sertifikalı Fidan/Fide ve Standart Fidan Kullanım Desteği, Yem Bitkileri Desteği ,Organik Tarım Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR