Cuma, Mayıs 10, 2024
Ana SayfaGündemHaberBAŞKANDAN ENGELLİ BİREYLERE TATİL SÖZÜ

BAŞKANDAN ENGELLİ BİREYLERE TATİL SÖZÜ

Spread the love

 SAĞLIK ENGELLERİNİ  YOK SAYARAK ÖNLERİNE   ENGEL KOYANLARA  MESAJ VERDİLER

   Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi  üyeleri tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programında Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya , Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi üyeleri ve Polatlı’daki engelli bireylerine tatil sözü verdi.  Engeli alilerinin yaşadığı zorlulukları  çok iyi bildiğini ifade ederek  “Sizleri anlayan ve pek çoğunuzla aynı kaderi paylaşan bir kardeşiniz olarak asla yalnız olmadığınızı buradan yüksek sesle ifade ediyorum” diyen Yıldızkaya Sevgi her engeli aşar” sloganı ile yaptığımız, yapacağımız her şey sizlere helal olsun” dedi.

 Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi üyeleri  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde    sergiledikleri başarı performansları ile  alkış topladılar. Her yıl birbirinden güzel ve  farklı etkinliklerle  farkındalık oluşturarak  mesajlar veren  üyeler   bu yılda alkışın en büyüğün aldılar.  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya , eşi Şaduman Yıldızkaya, siyasi parti temsilcileri , meclis üyeleri,  Sivil toplum kuruluşları temsilcileri  ve  ailelerin salonu doldurduğu program   bir birinden renkli görüntülere sahne oldu.

YILDIZKAYA “YAPACAĞIMIZ HER ŞEY SİZLERE HELAL OLSUN”

“ Her zaman ve her şartta gönlümüzün ve kapımızın size açık olduğunu özellikle belirtmek istiyorum” sözleri ile  Engelli bireylerin gönünü fetheden  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuşmasında “Sizlerle yine kocaman bir aile olarak birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Salonumuzu dolduran hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık günü hayırlara vesile olmasını ve mevladan niyaz ediyorum. Her yıl yaptığımız bu programlarda bu güzel akşamı sevgiyle ısıtan siz kıymetli kardeşlerime Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezimizin değerli çalışanlarına huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Artık ülkemizde engelliler ve engellilerin haklarıyla ilgili bakış açısında çok olumlu gelişmeler var. İmkan ve fırsat verildiğinde sizlerin bütün engelleri aşıp başarıdan başarıya koşacağınız iyice anlaşılmıştır.” Engelli kardeşlerimiz bugün eğitimde, sporda, sanatta, siyasette büyük başarılar elde ediyorlar. “Sevgi her engeli aşar” sloganı ile yaptığımız, yapacağımız her şey sizlere helal olsun. Çünkü siz çok daha fazlasını hak ediyorsunuz.

ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Sizler her biriniz her şeye rağmen mutluluğun peşinde koşarak örnek bireylersiniz. Biz sizlerle birlikte yaptığımız her programdan mutlulukla ayrılıyoruz. Engeller varsa ki var. Aşmak içindir. İnşallah bundan sonrada engelleri birlikte aşmak için mücadeleye devam edeceğiz. İçinizden biriniz kendini yalnız ve çaresiz hissederse bu bizim eksikliğimizdir. Her zaman ve her şartta gönlümüzün ve kapımızın size açık olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Sizleri anlayan ve pek çoğunuzla aynı kaderi paylaşan bir kardeşiniz olarak asla yalnız olmadığınızı buradan yüksek sesle ifade etmek istiyorum. Yıllarca evladının uğrunda hastanelerde sabahlayan, maddi ve manevi sıkıntılar çeken, kaderi ilahiye teslim olmuş fakat umudunu asla kaybetmeyen dimdik ayakta duran siz engelli annelerini tebrik ediyorum. Onların ellerinden öpüyorum. Onları çok iyi anladığımı bir kez daha belirtiyorum. Tertemiz kalplerinizin  size, insanlığa çok şey kattığınızı düşünüyorum. İnşallah güzel düşünerek, kucaklaşarak, paylaşarak, yarınlara daha büyük umutlarla bakacağız.

 OCAK AYINDA TATİLE ÇIKIYORLAR

  Geçen sene yine bu konuşmanın sonunda bir şey söylemiştim deprem felaketinden dolayı   yapamamıştık. Allahtan bir keder  gelmezse önümüzdeki ocak ayı itibariyle sizlerle yine  güzel bir tatilde buluşacağız”sözünü verdi.

YILDIZ “BİZİM İÇİN ÖĞÜNÇ KAYNAĞI”

 İki bin 352 üyesi ile Polatlı da engelli bireylerin evi haline gelen  Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi Müdüresi  Sevim Çiçek Yıldız  programda yaptığı konuşmada “Bizler için çok anlamlı, özel ve derin duygular ifade eden bir gün. Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi ailesi olarak 2 bin 352’ye ulaşan üye sayımız günden güne büyümeye devam ediyoruz. Ne mutlu ki bize; merkezimizde yeni yüzler görüyor, onları da kocaman mutlu ailemize dahil ediyoruz. Sağlık sorunlarından  dolayı  merkezimize gelemeyen üyelerimizi de evlerinde ziyaret ederek kucaklamaya çalışıyoruz.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ  VE AİLELERİ HAYATA DAHA BİLİNÇİ  VE  DÖRT ELLE SARILIYOR

  Bugün katılmış olduğum bir 3 Aralık programında Polatlılarında  tanımış olduğu Şenöz Eviner hanımefendi ile sohbetimizde şunları söyledi “ 25 yıl önce eğitim uygulama okulunu açmak için  6 öğrenciden başka bulamadık  dedi.  Bu kısacık söz bile bugün engelli kardeşlerimizin gerek sosyal hayatta gerekse de eğitim hayatında ne kadar yol aldıklarını göstermektedir. Geldiğimiz noktada gerek engelli kardeşlerimiz gerekse de aileleri daha bilinçli hayata dört elle sarılmaktadır. Bizde bu düsturla Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi olarak açmış olduğumuz kurslarımızla, yaptığımız sosyal ve kültürel faaliyetlerle, engelli hizmet aracımız, bakım ünitemizle, spor salonumuzla, el sanatları atölyelerimiz ile eğitim mutfağımızla kardeşlerimizin hayatlarına bir nebzede olsa kolaylık sağlamaya çalışıyoruz. Söylediğimiz tüm söylemlerde Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi olarak biz büyük bir aileyiz diyoruz. O yüzdendir ki üyelerimiz merkezimizi ararken ya da gelirken resmi bir kuruma değil de bir aile ferdini arar gibi arayıp yardım istiyorlar ya da kendi ailesinden birine gider gider gibi merkezimize gelip kaliteli zaman geçiriyorlar. Bu da bizim için öğünç kaynağıdır.

BİZLERİ ENGELLEDİĞİNİZ YERLERDE KARŞILAŞTIĞIMIZ PROBLEMLER BİZLERE ENGEL

 Unutmayın ki yaşadığımız sağlık problemleri bize engel değil. Bizleri engellediğiniz yerlerde karşılaştığımız problemler bizlere engel.” En önemlisi de şu ki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü   bizler için bir kutlama günü değil, farkındalık olması adına önümüzde engeller olmadığı, desteklendiğimiz sürece neler başarabileceğimizi gösterdiğimiz bir gündür. Engelsiz günler görmek dileğiyle sağlıcakla kalın.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR