Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberKUŞOĞLU GENEL KURULDAN İKTİDARI UYARDI

KUŞOĞLU GENEL KURULDAN İKTİDARI UYARDI

Spread the love

CHP’Lİ KUŞOĞLU :DEMEK Kİ ‘KADER PLANI’ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL”

TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Genel kurulda kürsüye çıkan  CHP  Genel Başkan yardımcısı , Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu “Bu kur politikasıyla çok büyük bir deprem yaşayacağız” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 20 yılda vergiyle ilgili 16 af kanununun ne anlama geldiğini sorarak “Bu, ekonominin çalışmadığını, tahrip olduğunu, sıkıntıda olduğunu, vergi mükelleflerinin vergilerini ödeyemediklerini gösterir.” diye konuştu.

Kuşoğlu, “Genel Kurulumuzdan iktidarı uyarmak istiyorum; bu kur politikasıyla, bu faiz politikasıyla, bu dış ticaret politikasıyla çok büyük bir deprem yaşayacağız.” dedi.Geçen yıl dış ticarette 110 milyar dolar açık verildiğini söyleyen Kuşoğlu şöyle devam etti:Bu sene ilk ayda 14 milyar dolar olarak başladı. Bu kur politikasıyla, bu faiz politikasıyla, bu dış ticaret politikasıyla devam etmemiz halinde büyük sıkıntılar olacağını gösteriyor. Bir kur patlaması yaşayacağımızı gösteriyor. Altından kalkamayacağımız bir ekonomik kriz yaşayacağımızı gösteriyor. Bundan bir an önce dönülmesi lazım.” İfadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE ŞUNU GÖRDÜK; BİZ, DEPREM ÖNCESİ TEDBİR ALMAMIŞIZ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu illerde inşa edilecek yeni yerleşim yerleri için kaynak sağlanması amacıyla ‘Afet Yeniden İmar Fonu’ kurulmasını öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Görüşmeler sırasında ‘imar affı’ tartışması yaşandı

Kanun teklifi üzerine yapılan sunumun ardından Söz alan   CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Ankara  Milletvekili  Bülent Kuşoğlu  “Kahramanmaraş depreminde şunu gördük; biz, deprem öncesi tedbir almamışız” dedi.Kanun teklifinin sahibi Ak Parti Giresun  Milletvekili Cemal  Öztürk’e, “Biz, depreme dayanıklı binaların yapılmasını mı, yani depremden önce depreme karşı önlem alınmasını mı sağlamaya çalışıyoruz, yoksa deprem olduktan sonraki önlemlerle ilgili mi bu kanun teklifi? Aslında, bir ayrım olmaması lazım, her ikisini de kavraması lazım. Yani deprem olmadan önce de tedbir almamız lazım. Kahramanmaraş depreminde şunu gördük; biz, deprem öncesi tedbir almamışız” dedi.

DEMEK Kİ ‘KADER PLANI’ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL”

Kuşoğlu, “Toprak analizi yapılmış, doğru yerde yapılmış, doğru şekilde yapılmış binaların hiçbirisine bir şey olmamış. Demek ki ‘kader planı’ diye bir şey söz konusu değil. Doğru iş yapınca yani böyle bir bahaneye sığınmaya gerek yok.  Allah’a inancımız tamdır, Elhamdülillah ama böyle saçma bir gerekçe söylememek lazım. Eğer 120 bin TOKİ konutu doğru yapılmış ve doğru yerde yapılmış ve hiçbirisine bir şey olmamışsa demek ki böyle bir gerekçe de öne sürülemez”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR