Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberKIZILAY’DAN KURBAN VEKALET ÇAĞRISI

KIZILAY’DAN KURBAN VEKALET ÇAĞRISI

Spread the love

 ATEŞ : KIZILAY KURBAN MODELİ ÖRNEK OLUYOR

 Spot: Kızılay Milletimizin  Kurban Vekâletlerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak   

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yıl ki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor.   Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedelere destek olunmasını planlayan Kızılay Polatlı Şube Başkanı Bünyamin Ateş Polatlı halkına çağrı yaparak kurban bağışlarınızı bekliyoruz dedi. 

Kızılay Polatlı Şube Başkanı Bünyamin Ateş Kurban Bayramı’nın dayanışma ve yardımlaşma ruhunu farklı coğrafyalarda da yaşatmak amacı ile Polatlı da vatandaşlara çağrı yaptı. Cumhuriyet Meydanına Kızılay Kurban bağış çadırında açtıklarını belirten Ateş “ Kızılay, her yıl gerçekleştirdiği Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’na 2023 yılında da devam ediyor. Kızılay kurban bağışlarınızı bekliyor. “dedi.

KIZILAY, TÜRKİYE DÂHİL 23 ÜLKEDE TOPLAM 128 BİN HİSSELİK KURBAN KESMEYİ HEDEFLİYOR

Kızılay Polatlı Şube Başkanı Bünyamin Ateş “Bu kampanyada Kızılay Kurban Modelini uygulayan Kızılay, ülkemizdeki ve farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdürerek, milyonlarca mazlumun sofrasına kurban etlerini ulaştıracak. Kızılay Kurban Modeli ile ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kurban payı dağıtacak olan Kızılay, yardım çalışmalarında öncelik verdiği Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedelere de anlık kurban payı dağıtımı yaparak destek olmaya devam edecek. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dâhil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor. “dedi.

KIZILAY KURBAN MODELİ ÖRNEK OLUYOR

Ateş “Vekaletle Kurban Kesimi’nde uygulanan ve örnek olan “Kızılay Kurban Modeli” ile vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda İslami usullere uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Kesilen kurbanlar anlık dağıtımların yanı sıra yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ilçemiz ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır.”dedi. 

KURBAN BEDELİ YURT İÇİ 5950 TL YURT DIŞI 2650 TL

Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içinde 5950 TL, yurt dışı için 2650 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 295 USD veya 275 Euro, diğer ülkeler için ise 130 USD veya 120 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek.

KURBAN VEKALETİ KIZILAY’A NASIL VERİLİR?

Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, aşağıda belirttiğimiz Kızılay bağış hesabımıza, Cumhuriyet Meydanı’nda “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kurulan Kurban Bağış Çadırına ve Polatlı Türk Kızılay Şubesi’ne giderek verilebileceğine ya da evden dışarı çıkma imkânı bulunmayan vatandaşlarımız için, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istedikleri yardımları bizi arayarak yapabilirler.”ifadelerine yer verdi.

ZİRAAT BANKASI HESAP BİLGİSİ

İBAN: TR64 0001 0000 1100 0018 6850 38

TEL: 0552 168 1617

ADRES: CUMHURİYET MAH. BATTALGAZİ CAD. NO:128/1

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR