Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaGündemHaberİLHAMİ TEKE AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

İLHAMİ TEKE AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Spread the love

  Ak Parti Polatlı Kurucu ilçe başkanı İlhami Teke 28 . dönem Ak Parti Ankara 1. Bölge milletvekili aday adaylığını açıkladı.   Polatlı halkının yakınen tanıdığı      Ak Parti’de  2001 yılından buyan aktif siyaset yapan,  geçmiş dönemlerde  Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanlığı  görevini yürüten  , tarım komisyonları başta olmak üzere  Ak Parti genel merkez ve Ankara dizende çeşitli görevler yapan Teke  memleketi Polatlı dan milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı.  

TBMM’DE  POLATLI’NIN  SESİ DUYULSUN DİYE  TEKE  MECLİSİ HEDEFLİYOR

 Ak Parti Polatlı Kurucu ilçe başkanı İlhami Teke 28 . dönem Ak Parti Ankara 1. Bölge milletvekili aday adaylığını açıkladı.   Polatlı halkının yakınen tanıdığı      Ak Parti’de  2001 yılından buyan aktif siyaset yapan,  geçmiş dönemlerde  Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanlığı  görevini yürüten  , tarım komisyonları başta olmak üzere  Ak Parti genel merkez ve Ankara dizende çeşitli görevler yapan Teke  memleketi Polatlı dan milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı. 

 POLATLI BENİM ÖZELİM  POLATLI BENİM VATANIM

 İlhami TEKE hafta sonu yoğun katılımla bir toplantıda aday adaylığını duyurarak  Polatlı da öncelikli 3 hedefini sıraladı. Polatlı da 3 T  var diyen Teke , Tarım, Ticaret ve Turizm noktasında Polatlı’nın potansiyelinin TBMM’de mutlak suretle dillendirilmesi gerekliğine dikkat çeken Teke  “ Ben Polatlı’nın evladıyım Polatlı benim özelim, Türkiye   vatanım  diyerek Yıllardır   tüm mücadelelere rağmen Polatlı’ya bir türlü kurulamayan Şeker Fabrikası için  Türkiye Büyük millet meclisinde Polatlı dan bir sesimiz olmalı “diyerek şimdi tam zamanı “ mesajını verdi.

POLATLI’MIZIN KALKINMASI İÇİN  POLATLI’MIZ İÇİN HER ZAMAN VARIZ

 Ak Parti Polatlı ilçe binasında , Ak Parti İlçe Başkanı Aysel Demir ve  geçmiş dönem Belediye başkanı Yakup Çelik beraberliğinde, yoğun bir destekçi eşliğinde  kamuoyuna açıklama yapan    Teke  ,  Polatlı  Türkiye’de pek çok ilçeden daha iyi durumda  Polatlı’nın    ticarette turizmde tarımda  önemli değerleri var. Bizim  birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Polatlı’mızın kalkınması için  Polatlı’mız için her zaman varız. Kalkınma kırsaldan başlar bizde Polatlı olarak Ankara’nın en büyük kırsal ilçesiyiz. Burada 3 T  modeli var. 1 Tarım-2 ticaret 3- Turizm. Bu üçünü de Polatlı da çok rahat bir şekilde geliştirecek imkanlara sahibiz sadece belli noktalarda  bunları çok daha yakinen takip edildiğinde Polatlı da çok şeyler değişir. 

 SESİMİZİ MERKEZİ YÖNETİME DUYURMAMIZ LAZIM

 Tarımsal üretimin en fazla olduğu Polatlı da tarımsal sanayi çok az. Tarımsal sanayi ile ilgili çalışmalar yapmamız lazım.  dezavantajlarımızdan BİRİ Şeker Fabrikamızın Polatlı da olmayışı, soğan işleme fabrikamızın Polatlı da olmayışıdır. İlçemizi kalkındıracak  modelleri oluşturup yerel yönetim ve merkezi yönetimin gücünü birleştirmemiz önümüzü açacak çalışmalar yapmamız lazım.  Kışın Sakarya Nehrinin boşa akan suyun Gökpınar  barajına   aktarılması için projelerimiz var.  Güneş enerji sistemi ile kışın 4 ay Sakarya nehrini Gökpınar barajına aktararak 8 ayda devlete elektrik üretimi yapması  lazım. Bu basit bir proje. Bununla ilgili inşallah sesimizi duyurup  Polatlı olarak birlik ve beraberlik içinde olursak hayata geçirmiş olacağız.

KÖYLÜYÜ KÖYDE YAŞATMAMIZ LAZIM

 Köylüyü köyde yaşatmamız lazım,   köylünün çocuğunun tarıma devam etmesi lazım, yerelden genele doğru bunu yüksek sesle ileti tarım politikalarına aldırmamız lazım. Devlet olarak köyde yaşayan gençlere asgari ücret ev sigorta yaptırarak  gençlerimizi köyde tarıma  devam ettirebiliriz. Polatlı’mız için özel tarımsal projeler yaptırıp  Polatlı’ya daha fazla yatırım gelmesini sağlamalıyız.Allah nasip ederse bu dönem Polatlı’mızdan bir milletvekili çıkarabilirsek, Polatlı’mızın kalkınması yatırımların Polatlı’ya gelmesi için tüm kademlerimizle  mücadele  edeceğiz.

 TBMM’DE SESİMİZİ DUYURAMADIK

 Şeker  fabrikasının Polatlı’ya kurulması için  yıllarca mücadele edildi, çok sesli olarak her yere gidildi Mücadele verildi,   bir  tek yerde sesimizi duyuramadık oda Türkiye Büyük Millet meclisi (TBMM) . İnşallah bu dönem TBMM de sesimizi duyuracağız şeker fabrikasını da soğan işleme tesisini de, diğer yatırımları da  ,  hepsini ilçemize getirmiş olacağız.  Türkiye benim vatanım, Cumhur ittifakı olarak bu seçimlerde Cumhurbaşkanımızın  tekrar Cumhurbaşkanı olması için var gücümüzle çalışacağız. Polatlı benim şehrim canım ciğerim özelim. Bu özel içinde elimizden geldiği kadar hemşehrilerimizle bütünleşip  bu seçimde Polatlı’yı kazanan noktasına getireceğiz” dedi.

İLHAMİ TEKE  KİMDİR?

Özgeçmişim 1968 yılı Polatlı’da bir çiftçi ailenin çocuğu olarak Dünyaya geldim. İlköğretimi köyüm Basri’de ,ortaöğretimimi Polatlı İmam Hatip Lisesinde tamamladım. Anadolu Üniversitesi İktisadi Fakültesi Kamu Yönetimi Lisan eğitimi aldım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Halen aileden gelen mesleğim çiftçilikle uğraşmaktayım.

GÖREV ALDIĞI KURULUŞLAR

 ESDER ve MESDER Polatlı Kurucusu ve yöneticiliği , Önder Çiftçi Derneği kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliği , Polatlı Ziraat Odası Meclis başkanlığı , Türkiye Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Milli Birliği kurucusu ve Genel Başkanlığı , Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanlığı , Milletlerarası Raiffeisen Kooperatif (IRU) yönetim kurulu üyeliği , Avrupa Kooperatifleri (ICA) yönetim kurulu üyeliği, POBİAD (Polatlı Bürokrat ve İş Adamları Derneği) yönetici, Kooperatifçilik ve Kırsal Alan Kalkınmasına yönelik birçok eğitim seminer ve konferanslara katıldım, bu alanda yöneticilik yaptım.

SİYASİ ÖZGEÇMİŞİ

1979-1980 Akıncılar Derneği Polatlı ,1984 RP Gençlik Kolları Ana Kademe Yönetim Kurulu üyeliği , 1998 Fazilet Partisi ilçe ve Ankara il yönetim kurulu üyeliği , 2001 Ak Parti Polatlı kurucu ilçe başkanlığı ,2002 Genel seçimlerde Ankara 1. bölge Ak Parti Milletvekili Adaylığı , 2004-2007 yıllarında İl Genel Meclis Üyeliği ve Tarım Komisyonu Başkanlığı, Ak Parti Ankara Siyasi Akademisi 3. dönem eğitimini tamamladım. Ak Parti Genel Merkez 2. ve 4. dönem olağan kongrelerde ve olağanüstü kongrede delege olarak görev aldım.  Ak Parti Ankara İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı  2013-2023 Ak Parti Ankara İl Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkanlığı

 HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR