Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberHERKES SİMİT YESİN DİYE  5 TL’ YE SATIYOR

HERKES SİMİT YESİN DİYE  5 TL’ YE SATIYOR

Spread the love

ARTAN MALİYETLERE RAĞMEN SİMİT 5 TL SATIYOR

 Geçtiğimiz günlerde Ankara ‘da ve Polatlı da simite yapılan zamla 100 gram simit 10 TL olmuştu.  Özellikle son zamlara birlikte susam, un ve yağ  ürünlerinde  maliyetin artığından dem vuran  esnaf ve ilgili oda kuruluşları Ankara ve Polatlı da  100 gram normal simittin satış fiyatı 10 TL olduğunu açıklamış Polatlı da hafta başı itibariyle pek çok yerde simit 10 TL den satılmaya başlandı. Polatlı da uzunca bir süredir 100 gram simit fiyatını 5 TL olarak belirleyen ve her vatandaşın simit yiyebilmesi için zam yapmayan Çağlar Simit  iki katı zamlı fiyattan değil 5 TL den vatandaşa simit satıyor.

 Polatlı da pek çok vatandaşın simitte tercihi çağlar simit oluyor.   Son dönemde zamlı fiyatların peş peşe geldiği ve son olarak hafta başı itibariyle ekmekten sonra simitte zamlardan nasibini alarak Ankara ve Polatlı da 10 TL oldu.

 Polatlı Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş   Polatlı da 100 gram simitin Polatlı da bazı yerlerde 11 Ağustos tarihi itibar ile  ve bu hafta başı 10 TL’den satıldığını  açıklamıştı.  100 Gram  sade simit 10 TL üzerinde satılamaz ancak 100 gram şartını taşımak kaydı ile 10 TL aşağısına satılabiliyor.

ZAM YAPMADI SİMİTİ 10 TL’YE   DEĞİL 5 TL’YE SATIYOR

 İşte bu noktada vatandaşa daha ekonomik koşullarda simit satan Çağlar Simit   , 100 gram simite zam yapmadı. 10 TL olan 100 gram simiti Çağlar simit işletmecisi  hala 5 TL ‘ye satıyor .

 BİR SİMİT YERİNE AYNI PARAYA 2 SİMİT ALIYORLAR

   Simite gelen son zamla birlikte fiyat 10 TL olurken vatandaş cebini düşünerek aynı gram simiti 5 TL daha ucuza bir simit  yerine 2 simit  almayı tercih ediyor.

 VATANDAŞ MEMNUN

 Polatlı da  vatandaş 5 TL^’ ye simit yemekten memnun.  Sabahları çayın yoldaşı simit almaya gelen vatandaşlar Çağlar simit işletmesine  zamlara rağmen halen 5 TL den simit sattıkları ve vatandaşları düşündükleri için teşekkür ettiler.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR