Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberHAYATLARINDA İLK DEFA UÇAĞA BİNDİLER

HAYATLARINDA İLK DEFA UÇAĞA BİNDİLER

Spread the love

 POLATLI DA YAŞAYAN  DEPREMZEDE  ÇOCUKLAR ANKARA SEMALARINDA UÇTU

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar, gönüllü pilotlarla  Başkent semalarında süzüldüler.   Polatlı İstiklal Ortaokulunda eğitim gören 20 depremzede öğrenci  ve  10 model uçak kursu alan öğrenciler  Polatlılı pilot Seher Ortatatlı kaptanlığında  uçuş gerçekleştirdiler.

 Kahramanmaraş  merkezli meydana gelen ve 11 ilimizin etkilendiği  deprem felaketinin ardından Polatlı ya yerleşen  çocuklar  Ankara semalarında  uçtular.   Polatlı İstiklal Ortaokulunda eğitim gören 20 depremzede öğrenci  ve  10 model uçak kursu alan öğrenciler  Polatlılı pilot Seher Ortatatlı kaptanlığında  Ankara semalarında uçtular.  Polatlı istiklal Orta okulu Müdürü Mehmet Tunca  öncülüğünde etkinliğe katılan 30 öğrenci  hayatlarında ilk defa uçağa bindi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ULAŞTI, ONLARA UNUTAMAYACAKLARI KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI

Türk Hava Yolları’nda uzun süre Uçuş Planlama Mühendisi olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve çeşitli uçuş okullarında eğitim vermeye devam eden Polatlı Basri mahallesinden  Pilot Seher Ortatatlı, öğrencilerinin verdiği fikirle, depremzede çocuklara ulaşarak onlara unutamayacakları bir uçuş deneyimi yaşatmak istedi. Bunun için çalışmalara başlayan Ortatatlı, “Güçlü yürekler, minik kanatlar” projesini hayata geçirdi. Depremlerin ardından Ankara’ya yerleşen ve uçuşa merakı olan yaklaşık 150 çocuğun aileleriyle iletişim kuruldu. Uçuşlara Polatlı İstiklal Orta okulunda eğitim ve öğretim gören 20 depremzede çocuk katıldı. Orhan Ünsal Hava Parkı’na giden depremzede çocuklar ile aileleri, burada RC uçak ve ambulans  helikopterle yapılan gösterileri büyük bir ilgiyle izledi.Daha sonra tek motorlu uçaklara binerek kenti havadan izlemek isteyen 50 çocuk uçakların başına geçti.

YÜZLERİ GÜLEN ÇOCUKLAR, DEPREMİN KENDİLERİNDE BIRAKTIĞI MANEVİ HASARI BİR NEBZE OLSUN HAFİFLETTİ

Hayatında ilk defa uçağa binen çocuklar, yaklaşık yarım saat boyunca gökyüzünde kalıp unutamayacakları anlar yaşadı.Uçuşun ardından yüzleri gülen çocuklar, depremin kendilerinde bıraktığı manevi hasarı bir nebze olsun hafifletti.Bir öğrencisinin kendisine depremzede çocukları uçurmak istediğini söylemesi üzerine projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Pilot  Ortatatlı, çok sayıda çocuğa ulaştıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.Ortatatlı, çeşitli uçuş okullarının da kendilerine destek verdiğini belirterek, “Kurallar çerçevesinde uçmak isteyen 50 depremzede çocuğumuzu, eğitim uçaklarıyla uçurup onların yüzlerinde bir damla mutluluk bırakmak istedik” dedi.

NE OLUR TORUNUMU DA UÇURUN

Depremzedeleri evlerinde ziyaret ettikleri sırada duygusal anlar yaşadıklarını anlatan Ortatatlı, “Yaşlı bir teyze elimi öpmek istedi. Gelinini depremde kaybetmiş. Oğlu ve torunu yanında. ‘Ne olur torunumu da uçurun’ dedi. Bu beni çok duygulandırdı” ifadelerini kullandı.Ortatatlı, çocukların ve ailelerin kendilerine çok güzel tepkiler verdiğini dile getirerek, şunları söyledi:”Ben ilk başlarken böyle olacağını düşünmüyordum. Biz birkaç depremzede çocuğu uçurup onları mutlu edelim diyorduk. Destek olan sponsorlarımız ve yardım edenlerle olayı büyüttük. Şu anda çok mutluyum. 2,5 aydır pilotaj öğrencilerim çok yoruldu. Gece gündüz çalıştık. Ama görüyorum çocuklar çok mutlu. İyi ki varlar. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR