Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberHASTANEDE  YATAK KAPASİTESİ ARTTI

HASTANEDE  YATAK KAPASİTESİ ARTTI

Spread the love

 GÜNÜBİRLİK VE ÇOCUK MÜŞAHEDE SERVİSİLERİNDE YATAK SAYISI ARTTI

                Polatlı devlet hastanesi  günübirlik  ve çocuk müşahede  servislerinde yatak kapasitesini arttırdı. Dört yatak ile hizmet veren Polatlı Devlet Hastanesi  Günübirlik ve çocuk müşahede servislerinde yatak sayını 20’y çıkarttı. Polatlı Devlet Hastanesi yönetiminden yapılan bilgilendirmede “ Hastanemizde sağlık hizmeti veren polikliniklerimizden gelen hastalarımız mesai saatleri içerisinde Günübirlik ve Çocuk Müşahede Servisinde sağlık personeli eşliğinde hizmet almaktadırlar. Bu birimde uzun süreli hastanede yatarak tedavi almasına gerek olmayan hastalarımızın tedavileri aynı gün içerisinde tamamlanarak tedavi sonrası evlerine gidebilmektedir.”ifadelerine yer verildi.

Polatlı Devlet Hastanesi C blokta  günübirlik ve çocuk müşahede servislerinde yatak kapasi sayısı   20 oldu. Sağlık hizmeti almak için hastane polikliniklere başvuran hastaların  muayene sonucunda hekimlerce  gerekli  görülenler Günübirlik ve Çocuk Müşahede Servisine yönlendirilerek burada solunum sıkıntısı yaşayan hastalara takviye oksijen verilmesi ve nebulizatör ile  ilaç uygulaması, damar yolundan ilaç tedavilerinin uygulaması gibi işlemler yapılıyor.

Polatlı Devlet hastanesinden yapılan bilgilendirmede ; Önceden hastanemizde 4 (dört) yatak ile hizmet vermekte olan Günübirlik ve Çocuk Müşahede Servisi kapsamı genişletilerek Hastanemiz C blokta ikinci katta 20 (yirmi) yatak ile  hizmete vermeye başlamıştır. Hastanemizde sağlık hizmeti veren polikliniklerimizden gelen hastalarımız mesai saatleri içerisinde Günübirlik ve Çocuk Müşahede Servisinde sağlık personeli eşliğinde hizmet almaktadırlar. Bu birimde uzun süreli hastanede yatarak tedavi almasına gerek olmayan hastalarımızın tedavileri aynı gün içerisinde tamamlanarak tedavi sonrası evlerine gidebilmektedir. Sağlık hizmeti almak için hastanemizde polikliniklere başvuran hastalarımızdan  muayene sonucunda hekimlerimizce  gerekli  görülenler Günübirlik ve Çocuk Müşahede Servisine yönlendirilmekte olup; burada solunum sıkıntısı yaşayan hastalara takviye oksijen verilmesi ve nebulizatör ile  ilaç uygulaması, damar yolundan ilaç tedavilerinin uygulaması gibi işlemler yapılmaktadır.   Ayrıca  hastalarımızın tedavileri esnasında sağlık personeli tarafından gerekli olan ateş ,tansiyon, nabız gibi vital bulgularının takipleri de titizlikle  yapılmaktadır.Tedavi ve takip süreci yaklaşık olarak üç dört saat arasında değişkenlik göstermektedir.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR