Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaGündemHaberGÖKPINAR SULAMA BARAJI GEREKLİ SUYU TOPLAYAMADI

GÖKPINAR SULAMA BARAJI GEREKLİ SUYU TOPLAYAMADI

Spread the love

2014 yılında başlayıp 2022 yılında tamamlanan Gökpınar Sulama Barajının , Kurak geçen yıllar itibarıyla gerekli suyu toplayamadığı belirlendi.  Son 10 yıldır Sakarya Nehri yaz aylarında sulamadan ve kuraklıktan dolayı kurumakta ve sulu tarım yapan çiftçiler Sakarya Nehri yeteri kadar faydalanamadığı  Suyun azalmasından ve kesilmesinden dolayı komşu köyler arasında nahoş olaylar yaşandığı konusu Ankara Büyükşehir Belediye meclisine taşındı.

Polatlı İlçesine güneş enerjisi ile çalışan Motopomp Sistemi kurulmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisinin  13.03.2023 tarih ve 40. gündem maddesi olarak komisyonumuza havale edilen konu hakkında Komisyon Başkanı ve üyeleri görüş ve düşüncelerini belirtti.

Komisyonca yapılan değerlendirmede; Meclis üyeleri Zekayi KAYA ve Fatma ERTEN tarafından verilen 13.03.2023 tarihli önergede; Ankara İli Polatlı İlçesi, Beşköprü, Kocahacılı, Avdan, Gümüşkaya, Yenice, Tatlıkuyu, Karailyas, Beylikköprü, Kıranharmanı, Yassıhüyük, Karacaahmet ve Yeniköseler mahallelerimizde Sakarya Nehri üzerinde sulu tarım yaparak ülkemiz ekonomisine ve ailelerimize katkı sağlanmaktadır. Son 10 yıldır Sakarya Nehri yaz aylarında sulamadan ve kuraklıktan dolayı kurumakta ve sulu tarım yapan çiftçiler Sakarya Nehri yeteri kadar faydalanamamaktadır. Suyun azalmasından ve kesilmesinden dolayı komşu köyler arasında nahoş olaylar yaşanmaktadır. 2014 yılında başlayıp 2022 yılında tamamlanan Gökpınar Sulama Barajı, Kurak geçen yıllar itibarıyla gerekli suyu toplayamamıştır.

Çiftçilerimizin sulu tarımını yapabilmeleri için, Sakarya nehrinden kışın boşa akan suyu güneş enerjisi sistemi ile çalıştırılarak Motopomplar ile Sakarya Nehrinden Gökpınar Barajına su takviyesi yapılması için DSİ’ den izin alınarak kış aylarında Sakarya Nehrinde o bölgede uygun bir yere Güneş Enerjisi ile çalışan Motopomp sistemi kurulması hususundaki önergemizin meclis gündemine alınmasını arz ederiz.” denildiği, gerekli çalışmaların yapılmasının istendiği, konunun Ankara Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimlerince merii mevzuat çerçevesinde usulüne uygun olarak değerlendirilmesine müteakip gereğinin yapılmasına karar verildi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ             

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR