Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberERDOĞAN MÜJDELERİ PEŞ PEŞE SIRALADI

ERDOĞAN MÜJDELERİ PEŞ PEŞE SIRALADI

Spread the love

AK PARTİ’NİN SEÇİM BEYANNAMESİ AÇIKLANDI

SPOT: Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tarihin seyri bize, Ak Parti’nin sadece dünün ve bugünün değil, yarının da partisi olduğuna işaret ediyor.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı: “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız. Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız. Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni restore edeceğiz.”dedi.

AK Parti’nin 2023  Seçim Beyannamesi  ve aday tanıtım toplantısı Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplantı   seçim beyannamesini  açıklayarak “Tarihin seyri bize, Ak Parti’nin sadece dünün ve bugünün değil, yarının da partisi olduğuna işaret ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yerden yere vuranlar, bugün aynı sistemi, ruhuna uygun olmayan at pazarlıklarıyla, tepe tepe kullanmanın hesaplarını yapıyor.

TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİ

Seçim beyannamemizde onlarca başlık ve binlerce maddede, hem ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin özeti, hem de Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz yer alıyor. Bugüne kadar milletimize yapmayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik, söylediğimiz hiçbir şeyden de geri dönmedik. Meydanlarda ağzına geleni söyleyip, işbaşına gelince unutanların, inkâr edenlerin, vaatlerinin üzerine beton dökenlerin ülkemize ne büyük zararlar verdiğini biliyoruz.

YENİ SİVİL ANAYASA SÖZÜ

Türkiye Yüzyılı’nın anahtarı olarak gördüğümüz yeni sivil anayasa sözümüzü tutmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Reformları kesintisiz devam ettirecek, kapsamlı bir yasama reformu için uzlaşma zemini arayacağız. Yüksek standartlı demokrasi için dönüştürücü reformlar ve koruyucu reformlar döneminden tamamlayıcı reformlar dönemine geçeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun hiçbir kesimine hayat biçimi ve kimlik dayatılmasına asla izin vermeyeceğiz.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI

AK Parti’nin 6 bölüm 31 başlıklı seçim beyannamesinden öne çıkanlar şöyle:

 DEPREME HAZIRLIK İnşa ettiğimiz sosyal konutlarla, 1999 öncesi yapılmış eski binaların dönüşümüyle ve yeni inşa edilen binaların denetimiyle 2035 yılına kadar ülkemizde afetlere dirençsiz tek bir sağlıksız yapı kalmayacak.

YENİ ARSALAR Kendi evini dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza yeni arsalar üreteceğiz. 81 ilde müstakil ve müşterek konut bölgeleri oluşturacağız. Kentsel dönüşümde ‘Dirençli Şehir Konut Finansman Modelini’ hayata geçiriyoruz. 15 yıla varan vadeler ve uygun ödeme şartları olacak.

 İSTANBUL’DA 2 REZERV ŞEHRİ Kanal İstanbul projemiz kapsamında inşa edeceğimiz 125 bin konutla birlikte; İstanbul’a ilave nüfus getirmeden 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasında 2 kentsel dönüşüm rezerv şehrin kurulmasına ve 500 bin konutun da yerinde dönüşümüne yönelik çalışmalarımızı başlatıyoruz. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yıkıcı depremlerin olduğu bölgelerden başlamak üzere 7 rezerv şehir projesini başlatacağız.

 SINAVLAR YILDA BİRKAÇ KEZ Tüm okullarda tekli eğitime geçecek, okul sonrası etüt imkânlarını yaygınlaştıracağız. Yükseköğretime geçiş sınavlarının yılda birden çok kez yapılmasını temin edeceğiz.

AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELE Töre cinayetleri, aile içi şiddet ve istismar gibi konuların üstü örtülmeyecek.

– ÜNİVERSİTELİLERE GENÇLİK KARTI Üniversiteli gençlerimize Gençlik Kartı uygulamasını başlatacağız. Bu kartla gençlerimiz tiyatro, sinema gibi etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanacak.

EMEKLİLİK YAŞINA ESNETME Emeklilik yaşını kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz. Ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. EV KADINLARINA YIPRANMA PAYI Bazı meslek gruplarının iş yükü ağırlığı nedeniyle sahip oldukları yıpranma payı hakkını ev hanımlarına da sağlayacağız.

EVLİLİK KREDİSİ Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

AİLEYE KORUMA Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan aileyi koruma altına alacak anayasa değişikliğini milletimizin desteği ile güvence altına alacağız. ASGARİ ÜCRETE ARTIŞ Ücretli çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyecek, önümüzdeki dönemde de asgari ücrette enflasyonun üzerinde artışlarla çalışanlarımızın refah payı almalarını sağlayacağız. Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da temmuz ayında asgari ücrete artış yapacağız.

İŞSİZLİK ORANI İstihdamdaki güçlü artış ile işsizlik oranının kademeli olarak gerilemesini sağlayacak, 2028’e kadar ilave 6 milyona yakın istihdam ile toplam istihdamı 36 milyona çıkaracak, işsizlik oranını yüzde 7’nin altına indireceğiz.

DİPLOMASİ Ülkemizin yönü hem Batı’ya hem Doğu’ya ama asıl doğruya, hakikate ve adalete yöneliktir.  Türk diplomasisini Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda bir üst lige taşıyacağız. Dışişleri Bakanlığımızın himayesinde “Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Üniversitesi”ni kuracağız. Mavi vatanımızın en temel sütunlarından Doğu Akdeniz ve Ege’de, ülkemizin ve KKTC’nin uluslararası hukuktan kaynağını alan meşru menfaatlerini bütün imkânlarımızı seferber ederek koruyacağız.

TERÖRLE MÜCADELE FETÖ, PKK/PYD/YPG, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle ve ülkemiz aleyhindeki propaganda faaliyetleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.

SURİYELİLERİN DÖNÜŞÜ 

Göç yönetiminde etkin diplomasi, sınırlarımızda etkin kontrol, önleyici güvenlik ve insani yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. Önceliğimiz yeni göç dalgalarının önlenmesi ve geçici koruma altındaki Suriyelilerin uluslararası hukuka uygun ve gönüllü şekilde vatanlarına dönüşlerinin sağlanmasıdır.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR