Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberDEMİR 'DEN HEMCİNSLERİNE DESTEK MESAJI

DEMİR ‘DEN HEMCİNSLERİNE DESTEK MESAJI

Spread the love

DEMİR: GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ  AİLE GÜÇLÜ TOPLUM

Ak Parti  Polatlı ilçe başkanı Aysel Demir 8 Mart Dünya  Kadınlar Gününü kutladı.  Demir “Türkiye’nin gücü, kadınların gücüdür. Küresel sorunların çözümünde de, aktif olabilecek bir potansiyele sahibiz. İklim krizinden sosyal meselelere kadar, dünya her alanda kadın zekasına, sezgisine muhtaçtır.

Bu duygularla tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum.”dedi 

   Ak Parti ilçe başkanı Aysel Demir Dünya Kadınlar günü dolayısıyla  yaptığı açıklamada “

8 Mart, bilhassa batılı ülkelerde, kadınların hak, adalet, emek ve özgürlük mücadelesinin, köşe taşlarından biridir.

Ancak, kadınlara hak ettiği değerin verilmesi, sadece tek bir güne indirgenemez. Aksi halde, 8 Mart’ta yapılan tüm etkinlikler, söylenen güzel sözler, yarım ve eksik kalmaya mahkumdur.

Bilindiği gibi, dünyada her üç kadından biri, hayatının bir döneminde, şiddetin bir boyutuyla tanışıyor. Bu istatistik, kalbimizin en büyük yorgunluğudur.

İstisnasız, tüm dünyada görülen şiddet salgınını ortadan kaldırmak için, işbirliğimizi artırmalıyız. Şiddete karşı, tek yürek ve tek akıl olmadan bu işi çözemeyiz.

Hepinize minnettarız.

Tarihi, kadınların ve erkeklerin ortak tecrübeleri üzerinden okumak, kadınların da, tarih yazımına etkin katılımı ile mümkündür.

Kadın varlığını, dar kalıplara sıkıştıran tüm klişeleri bir tarafa bırakıp, kadının, hayatın her katmanında var olduğu medeniyet mirasımıza bakalım.

Bugün kadın emeği, yalnızca plazalardaki unvanlarla ya da iş gücüne katılım oranlarıyla ölçülebiliyor olabilir.

Oysa kültürümüzde kadın, tarlayı sürerken de, çocuğu yetiştirirken de, aileyi idame ettirirken de, üretendir. Önümüze gelen bir tas çorba, yemenideki oya, kilimdeki desen ve arkamızdan okunan her bir duada, kadın emeği vardır.

Bu tarihsel arka plandan hareketle, kadının bu topraklardaki gücünü yeniden hatırlamalıyız. Ve buradan aldığımız güçle geleceğe bakmalıyız.

‘Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum’ prensibini rehber edinerek, geleceğin inşasına hep birlikte omuz vereceğiz. Akademide, siyasette, kamu ve özel sektörde kadınlarımızın gücünü inşallah artırmaya çalışacağız.

Dünyanın geçirdiği dijital dönüşümde, kadının etkin biçimde yer almasını çok önemsiyorum. Kız çocuklarımızın, Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik gibi alanlarda eğitim görmesini her daim teşvik ediyorum.

Her şeyin hızla değiştiği, bu değişimin salgın şartlarıyla daha da hızlandığı bir dönemdeyiz. Yeni dünyanın herkesi kuşatması ve kimsenin geride kalmaması için, bilhassa kadınlara ihtiyacımız çok.

Kullandığımız aletlerden, teknolojiye kadar hayatımıza giren her şey, bir tasarım ürünü. Ne zaman kadınlar da, bu tasarımın parçası olurlar, o zaman adil bir dünyadan bahsedebiliriz.

Mesela, arabaların kaza testlerinde kadın maket kullanılması zorunlu olmadan önce, tasarım tamamen erkek anatomisine göre yapılıyordu. Bu nedenle, kadınların kazalarda yaralanma riski hayli fazlaydı.

TÜRKİYE’NİN  GÜCÜ KADINLARIN GÜCÜDÜR

Dolayısıyla, dünyayı görüp anlamaya tek bir göz yetmez.

Günlük yaşamın ve ihtiyaçların, mutlaka farklı açılardan yorumlanması ve bu yorumun ürüne dönüşmesi gerekiyor.

İşte bu sebeplerle, kadınların sadece çalışan değil, tasarlayan ve karar veren mekanizmalarda etkin yer almasını istiyoruz.

Türkiye’nin gücü, kadınların gücüdür. Küresel sorunların çözümünde de, aktif olabilecek bir potansiyele sahibiz. İklim krizinden sosyal meselelere kadar, dünya her alanda kadın zekasına, sezgisine muhtaçtır.

Bu duygularla tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

hbr Aysun Yılmaz BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR