Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberÇİÇEĞİ BURNUNDA ÜYELERDEN  MECLİSTE  ÖNERGE YAĞMURU

ÇİÇEĞİ BURNUNDA ÜYELERDEN  MECLİSTE  ÖNERGE YAĞMURU

Spread the love

 MECLİSTE ÖNERGE YOĞUNLUĞU , YILDIZKAYA  “BİRAZINI SAKLASAYDINIZ DAHA ZAMAN ÇOK”

Seçimin ardından göreve başlayan  çiçeği burnunda meclis üyeleri Mayıs ayı meclis toplantısında  meclis başkanlığını önerge yağmuruna tuttu.  Gerek CHP gerekse MHP ve Ak Partili meclis üyeleri  Polatlı ya ilişkin çok sayıda önergeyi meclise sundu.   Başkan Yıldızkaya  meclis üyelerine yönelik  “herkes çok sayıda önerge vermiş birazını sakla saydınız daha zaman çok” esprisi yaptı.

 Polatlı Belediye meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi  Meclis başkanı Mürsel Yıldızkaya  başkanlında yapılan toplantıda  ;2023 Yılı Kesin Hesabı,Teknokent Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Katılacak Temsilci Hk. ,İç Anadolu Belediyeler Birliği Üyeliği Hk ,Ücret tarifeleri Belirlenmesi ve Belediye Başkanına Yetki Verilmesi” ile ilgili konu Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.  Mecliste    üyeler tarafından verilen önergeler ise dikkat çekti.  Başkan Yıldızkaya  meclis üyelerine yönelik  “herkes çok sayıda önerge vermiş birazını saklasaydınız daha zaman çok” esprisi yaptı.

  Meclisin mayıs ayı mesaisinde; 23 Mali Yılı Kesin hesabına ilişkin Gelir ve Gider cetvelleri ile Muhasibin idaresine ait hesaplar Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe yönetmeliğinin 40. maddesi gereğince 5393 sayılı Kanunun 18/b ve 64. maddesi uyarınca Meclis tarafından  müzakere edilerek  Plan ve Bütçe komisyonuna  havale edildi.

 Polatlı imar Yakıt Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar Konağı , Bay / Bayan Spor Merkezi, Gençlik Merkezi Kafeterya ,Gençlik Merkezi Oyun Salonu , Çok Katlı Otopark, Yemekhane ,Kreşler olmak üzere işletmelerin İşletme ve İştirakler müdürlüğüne devri düşünülen işletmeler için ücretlerin belirlenmesi konusu Plan ve Bütçe komisyonuna  havale edildi.

  İç Anadolu Belediyeler Birliği Ana Tüzüğünün “Birliğe Katılma” başlıklı 34.Maddesinde “Birliğe katılmak isteyen belediyelerin kendi meclislerinde alacaklar katılma kararlarının birlik meclisince kabulü ve İçişleri Bakanlığının  onayı ile katılım gerçekleşmiş olur” dendiğinden, Belediye  Meclis Toplantısında İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne üye olunması hususu  Plan ve Bütçe komisyonuna  havale edildi.

  Polatlı Belediyesinin  pay sahibi olduğu  Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin gerçekleştireceği  2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Polatlı  Belediyesini  temsil etmeye ve gündemdeki maddelerin karara bağlanması için oy kullanmaya Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ‘nın temsilci olarak görevlendirilmesine karar verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Avrupa Birliği İlkim değişikliğine uyum hibe  programı kapsamında Polatlı Belediyesi ve proje ortağı Tohum Eğitim Kültür  ve Doğa derneği  ile    Polatlı ilkim değişikliğine uyum  eylem planı    geliştirilmesi başlıklı  proje yürütülmektedir.  Bu  bağlamda  Belediye meclisinden yetki alınması  ve başvuru kurum temsilcisinin  belirlenmesi  hususunda İklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüğünden Mehmet Erhan  Apaydın   görevlendirilerek    geldiği şekli ile  meclisten oy birliği ile geçti.

2 BİN 671 METREKARELİK ARSA   KREŞ YAPILMAK ŞARTI İLE  15 YILLIĞINA BEDELSİZ OLARAK ABB’YE  TAHSİS EDİLDİ

Gazi Mahallesi 140 bin 646 ada 2 parselde bulunan 2 bin 671 metrekarelik arsa Kreş yapılmak üzere Ankara Büyükşehir belediyesine tahsis edildi.    Şehitlik mahallesinde ASKİ  şantiyesi alt tarafında bulunan  Polatlı belediyesine ait Gazi Mahallesi 140 bin 646 ada 2 parselde bulunan 2 bin 671 metrekarelik arsa  kreş yapılmak şartı ile  15 yıllığına bedelsiz olarak ABB tahsis edilmesi oy birliği ile kabul  edildi.

BELEDİYEYE BİNEK ARAÇ TALEBİ

2024 yılı içinde  Zabıta müdürlüğü  ve Temizlik işleri müdürlüğünün  Satın alınacak olan 4×4  çift kabin kamyonların   binek otomobil olarak değiştirilmesi hususunda ;  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya yaptığı açıklamada “ Belediyemizin 3 adet binek aracı var .Biri benim bindiğim araç , birisi Toyota marka bir araç  biri zabıta müdürünün kullandığı eski model  bir Ford otomobil, ihtiyacımız var yeniler bilmez biz istediğimiz aracı alamayız bunu öncesinde T cetvelinde  belirtilmesi  gerekiyordu belirtmemişiz.  Temizlik işleri müdürlüğüne alacağımız 4x4o çerçevede binek araç alma konusudur. Bu değişiklikle  belediyemize binek aracı almayı planlıyoruz. Müdürlerimiz yada başkan yardımcılarının özel makam araçları  zaten yok artık ihtiyaç haline geldi bir kaç tane binek araç almamız şart.”dedi.

OKUMA YAZMA ÖĞRENEN EN YAŞLI ANNE TESPİT EDİLECEK

 Anneler Günü Kapsamında Polatlı da okuma yazma kursuna giderek okuma Yazma öğrenen en yaşlı annenin tespit edilerek ödüllendirilmesi ve okuma yazma bilmeyen kadınların teşvik edilmesi hususunda Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu tarafından verilen önerge oy birliği ile gündeme alınarak komisyonlara havale edildi .

Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu tarafından   Polatlı belediyesi bünyesinde  kadınlara  ve çocuklara yönelik hizmet veren birimlerin çalışmalarının  meclise tanıtılması, meclisin bilgilendirilmesi    konulu önerge gündeme  alındı.

PER-PA DA MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İSTENDİ

  Polatlı ‘nın en büyük alışveriş merkezi olan merkez ve 82 kırsal mahalle olmak üzere çevre illerden de gelen alıcı ve satıcıların faydalandığı PER-PA Perşembe Pazarının yapılması, ısıtma sisteminin kurulması ve en üst katta kurulan köylü pazarcılarının yaz aylarında yaşadığı mağduriyetinin giderilmesi için çatının kapatılması” konulu önerge gündeme alınarak ,plan bütçe komisyonuna havale edildi.

YILDIZKAYA “ HEM SORUNU BİLİYORSUN HEM DE ÖNERGE VERDİRİYORSUN “

 Ak Parti grubu tarafından  verilen önergede  Kabak mahallesinde 1980 yılında yapılmış olan mahalle konağının tavanı çökmüş, tehlike   arz etmektedir. Mahalle muhtarlığının ve mahalle halkının çalışmalar ve faaliyetlerini yapacağı bir yer olmadığından mağduriyet yaşanmaktadır. Mevcut  yerlerinin yıkılması ve mahalle konağının yapılması talebi gündem alındı.

Önergeye ilişkin Başkan Yıldızkaya  “ Zekai  bey konuyu biliyor r ama yine de önerge vermiş   buradaki arsa bizim değil daha önce yapılmış özel idare yapmış yer bulamadığımız için orada kona yapmadık. Mülkiyeti bizim değil,  önergeyi günde alalım, sıkıntıyı biliyorsun ama önergeyi veriyorsun bu zaten bizim gündemimizde var . Köye konak yapalım, önergeyi biz verelim başkan düşündün mantığı doğru değil” dedi.

Şehir Araç ve Yaya trafiği planlaması, Polatlı Şehir İçinde kalan TMO şehir dışına taşınması,Çocuk meclisi kurulması,Şehir İçi Tren Yolunun Şehir Dışına taşınması konulu önerge gündeme alınarak ilgili komisyonlara havale edildi.

 HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR