Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberÇANAKKALE'DE YEK VÜCUT OLDUĞUMUZ BİRLİKTELİK RUHUMUZLA  108. YIL

ÇANAKKALE’DE YEK VÜCUT OLDUĞUMUZ BİRLİKTELİK RUHUMUZLA  108. YIL

Spread the love

ZAFERİMİZİN 108. YILI GURUR VE COŞKUYLA KUTLANDI

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı,  Polatlı da  gurur ve coşkuyla kutlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı sebebiyle ilk tören Polatlı  Sakarya  Şehitliği’nde yapıldı. Ardından  şehitler kabirlerinde ziyaret edilerek kabirlerine karanfil bırakıldı.  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yılı kutlama etkinlikleri 13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programla sona erdi.

Türk Milleti istiklalini ve istikbalini engelleyen, bağımsızlık ülküsü ve şerefine saldıranlara karşı kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle her şart ve ortamda, dar ve kısıtlı imkanlar içerisinde inanç ve kararlılıkla tek vücut, tek yürek olarak şanlı tarihimizden aldığı ilham ve milli birliğimizin gücüyle kahramanca mücadele etmiş, topraklarımızda aklı ve gözü kalanları hayal kırıklığına uğratmış; kurtuluş destanımızı şehit ve gazilerimizin canı ve kanıyla yazmıştır.Millet olarak vatanımızın kurtuluşu uğruna Çanakkale’de yek vücut olduğumuz birliktelik ruhunu, asrın felaketini yaşadığımız bu günlerde bir kez daha görmekteyiz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yılı törenlerine   Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet İbiş, Belediye başkan vekili Tolgahan Genç, 58. Tugay komutanı  Tuğgeneral Abdullah Katırcı  , Cumhuriyet Baş savcısı Önder Güleç  , Polatlı , Baro temsilcisi Ali Kuş,  Emniyet Müdürü Murat Güneş , Jandarma Komutanı  Erkan Çinar, İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmralı Kaloç Siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, Polatlı Şehit Ailelerine Hizmet derneği  Başkanı Savaş Dinçer ve yönetimi, şehit aileleri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Kutlama Etkinliklerinin ilk adresi Sakarya şehitliği oldu.    Saygı çelenkleri bırakıldı  şehitler için saygı atışları yapıldı.   Polatlı Şehitler  mezarlığında şehitler için Kuranı kerim okunarak dua edilip, şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı.18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yılı  kutlama töreni ,13 Eylül Kültür merkezinde devam etti. Atatürk Anadolu ve Duatepe Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart  Çanakkale Zaferi ve  Şehitleri Anma  programında   öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler tiyatro ve gösteriler yer aldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılarak program ödül töreni ile sona erdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR