Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBİLEKLİK  YAPIP SATARAK  İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BAĞIŞLIYORLAR

BİLEKLİK  YAPIP SATARAK  İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BAĞIŞLIYORLAR

Spread the love

ÖĞRENCİLER YAPTIKLARI BİLELİKLERİN GELİRİNİ DEPREMZEDELER İÇİN KULLANIYOR

 Polatlı da Namık Kemal  ortaokulu   bileklik tasarımı yapan proje katılımcısı öğrenciler ürettikleri bileklikleri okul içerisinde arkadaşlarına satarak elde ettikleri gelir ile Polatlı da  depremden etkilenen ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak üzere ramazan kolileri satın alarak ailelere ulaştırdılar.

Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında dahil oldukları Erasmus+ projelerinin yerel faaliyetleri kapsamında, okul Psikolojik Danışmanı Sevilay Erdoğan rehberliğinde atılganlık eğitimine katıldılar.

 Eğitim sürecinin bir etkinliği olarak bileklik tasarımı yapan proje katılımcısı öğrenciler ürettikleri bileklikleri okul içerisinde arkadaşlarına satarak elde ettikleri gelir ile Polatlı da  depremden etkilenen ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak üzere ramazan kolileri satın alarak ailelere ulaştırdılar. Projenin bu etkinlikleri ile öğrencilerin bağımsız iş yapabilme, üretme, karar alma, uygulama gibi yeterliliklerinin ve yardımlaşma, çevreye duyarlılık gibi sosyal girişimcilik becerilerinin gelişimi sağlandı.

Proje kapsamında öğrenciler 6-13 Mayıs tarihlerinde İtalya L’Aquila kentinde katılacakları öğrenci grup hareketliliği ile de girişimcilik özelliklerini Avrupa boyutunda geliştirme imkanı bulacaklar.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR