Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNDEN BAKANLIĞA UZANAN SİYASİ YOLCULUK...

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNDEN BAKANLIĞA UZANAN SİYASİ YOLCULUK…

Spread the love

 JÜLİDE SARIEROĞLU  KİMDİR?  

  14 Mayıs  Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerinin ardından   Ankara 1. Bölgeden Türkiye Büyük Millet Meclisine girmeye hak kazanan    yeni parlamento üyelerini  sizler için derledik.  Ankara 1. Bölgeyi temsil eden 13 milletvekili kimlerdir?  Ak Parti, CHP, İyi Parti  ve MHP’li milletvekillerini tanıtacağız.   Belediye meclis üyeliği ile başlayan siyasi hayatına milletvekilliği  bakanlık  sığdıran Ak Parti  Ankara 1. Bölge milletvekili  Jülide Sarıeroğlu kimdir?

14 Mayıs 2023  Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine Ak Parti Ankara 1. bölgeden 2. sıra adayı olarak katılan ve 28. dönem parlamento üyesi olan  Jülide Sarıeroğlu’nun    siyasi hayatını sizler için derledik . 

Jülide Sarıeroğlu  7 Haziran 1979  Adana doğumlu . İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlamasının ardından  Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi  ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü ‘nden mezun oldu. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçildi.

2009  Türkiye Yerel seçimlerinde  Çankaya Belediyesi  Ak Parti Belediye meclis üyesi olarak seçildi.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde  Ak Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015  Genel seçimlerinde  tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi. 

 Türkiye Büyük Millet Meclisi      (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir. 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. 24 Haziran 2018 Türkiye genel seçimleri’nde Ak Parti’den Adana Milletvekili seçilerek Milletvekili oldu. Aynı zamanda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanlığını yürütmektedir. Jülide Sareroğlu  14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ankara 1. Bölge’den  milletvekili olarak parlamentoya girdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR