Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberBELEDİYE DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN  İSTİHDAM ÇALIŞMASI BAŞLATACAK

BELEDİYE DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN  İSTİHDAM ÇALIŞMASI BAŞLATACAK

Spread the love

 Polatlı Belediyesi  Meclisi Mayıs ayı  toplantısı gerçekleştirildi.  Meclis Başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında  yapılan toplantıda  komisyona havale olunan konulardan sadece  bir madde görülerek karar bağlandı. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna Havale Olunan,“Depremden Etkilenen Kadınlara İstihdam Sağlanması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresine ilişkin  “depremden etkilenen kadınlara istihdam sağlaması   noktasında Polatlı Belediyesi  ARGE birimi,  zabıta müdürlüğü  ve kadın istihdam  birimi ortaklığı ile meslek gruplarının tespit edilip elde edilen verilere göre istihdam sağlanmasına ilişkin komisyon Raporu meclisten oy birliği ile geçti. 

KIRSALDA TEHLİKELİ METRUK YAPILAR YIKILACAK

 Polatlı Belediyesi meclisi   Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirmek üzere   2 Mayıs Salı Günü toplandı.  Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında bir araya gelen mecliste    Mayıs ayı gündemine ait konulardan komisyon  çalışmaları tamamlanamayan konular bir sonraki meclise kalırken  , Polatlı ya yerleşmiş olan depremzede kadınların istihdam edilmesine yönelik  önerge meclisten oy birliği ile geçti.   Mecliste 2022 mali yılı kesin hesabı ise Plan ve Bütçe Komisyonun havale edildi

YILDIZKAYA : 1 İTİRAZ VAR DEĞERLENDİRİP ARTIK PARSELASYON KONUSUNA GEÇELİM

 Ankara İli Polatlı İlçesi İstiklal, Eski Polatlı ve Zafer Mahallelerine Ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu(İtirazı) hk.” ile ilgili konunu İmar planı komisyona  gönderildi.  Başkan Yıldızkaya “ İstiklal Mahallesi 1/1000’lik imar planına ilişkin bir tane itiraz var. Onu da değerlendirip artık parselasyon konusuna geçelim” dedi.

DEPREMZEDE KADINLARIN  MESLEK GRUPLARINA GÖRE  VERİLERİ ÇIKARTILACAK

 Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna Havale Olunan, “Depremden Etkilenen Kadınlara İstihdam Sağlanması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresine ilişkin  “depremden etkilenen kadınlara istidam sağlaması   noktasında Polatlı Belediyesi  ARGE birimi,  zabıta müdürlüğü ev kadın istihdam  birimi ortaklığı ile meslek gruplarının tesit edilip elde edilen verilere göre istidam sağlanmasına ilişkin komisyon raporu mecliste oy birliği ile geçti.

KIRSALDA TEHLİKE ARAZ EDEN METRUK YAPILARI YIKALIM

Polatlı kırsal mahallerinde metruk durumda bulunan  yapıların köy  halkı ve çocuklar için tehlike oluşturduğu  hususunda mahalle sakinlerinin yazılı dilekçe ile başvurarak yıkım işleminin ve moloz temizliğinin yapılması hususuna ilişkin verilen önerge  meclis gündemine alındı.  İlgili önergeye ilişkin konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “ 82 köyümüz  var eki yapılar var. Bunların tamamını kaldırmak teknik olarak ne bizim nede Büyükşehir Belediyesinin   imkanları dahilinde değil. Bir köye girdiğimizde birini yıkalım değerlerini bırakalım deme şansımız yok. 3 Kamyon 3 greyder bir yıl çalışsa yetişmez. Burada şu çalışma yapılabilir  ,Aciliyeti olanları yapmak lazım çünkü bir kısım vatandaş kendi  enkazını bize arttırmak istiyor. Muhtarlarla konuşalım  tehlikeli olan acilleri yıkalım” dedi.

HAŞERETLE MÜCADELE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YETKİ VE   SORUMLULUĞUNDADIR

 Meclis gündemine alınmak üzere verilen ilçede  haşertle mücadele önergesi hususunda  Yıldızkaya  yetkinin Büyükşehir Belediyesinde olduğunu söyledi.  Yıldızkaya   asıl yetki sorumluluk büyükşehir belediyelerinindir, ancak ilçe belediyeleri de dahildir.  Büyükşehir belediyeleri istediğinde ilçe belediyeleri de bu konuda destek veriyor. İki dönemdir bu işi daha çok Polatlı Belediyesi yapıyor. Yıl başlamadan gerekli çalışımları yapıyoruz ilaçları alıyoruz. Ekibimiz bu konuda tecrübeli. Besihane bölgeleri çok fazla kontrol edilemediğinden  gübrelerin gelişi güzel dökülmesi sinek oluşturuyor. 2017 yılında çok ciddi sıkıntı yaşadık ve bu yüzden den o bölgeyi yapılaşmaya kapattık. Son yıllarda mücadele ile  mesafe aldık . Büyükşehir belediyesinin de bu konuda daha çok insiyatif alması önemlidir. Özellikle büyükşehir meclis üyelerimizden de bunu talep ediyoruz”dedi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI HAZIR DEĞİL

 Plan Ve Bütçe Komisyonuna Havale Olunan

 “Kargalı Mahallesi 144 Ada 1 Parsel No’lu Taşınmazın Okul Yeri Olarak Tahsisi” ile ilgili konunun müzakeresi.

 İmar Ve Bayındırlık Komisyonuna Havale Olunan

“Ankara İli Polatlı İlçesi Sarıoba Mahallesi 352 Ada 1, 2 ve 3 Parselleri Kapsayan Alandaki Konut Alanının Sosyal Tesis Alanına Dönüştürülmesine İlişkin İmar Plan Değişikliği” ile ilgili konunun müzakeresi.

“İlçemizdeki 2000 Yılı Öncesi Binaların Depreme Dayanıklılığının Araştırılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi.

 “Ankara İli Polatlı İlçesi Gazi (Şehitlik) Mah. Kentsel Sosyal Altyapı Alanlarının Düzenlenmesine Yönelik 1/1000 Ölçekli Kısmi Uygulama İmar Planı Revizyonu(İtirazı)” ile ilgili konunun müzakeresi.

“Tarımsal ve Hayvancılık Amaçlı Yapılar hakkında  ilgili konunun müzakeresi,

Çevre, Sağlık Ve Çeşitli İşler Komisyonuna Havale Olunan

  “İlköğretimde Okuyan Çocukların Çevre Bilincinin Geliştirilmesi İçin Çalışmalar Yapılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi.

 Kırsal Kalkınma Ve Tarım Komisyonuna Havale Olunan

“Arazi Varlığımızın Ekonomimize Katkısının Araştırılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi.

 MECLİS BU AKŞAM İKİNCİ KEZ TOPLANACAK

 Mayıs ayı meclis toplantısında gündem alınan konulardan    sadece  bir tanesi mecliste oylandı . Mecliste gündemi oluşturan diğer konuların komisyon çalışmaları devam ettiği için  müzakere yapılamadı. Meclis  Bugün akşam ikinci kez toplanacak.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR