Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaGündemHaberAVCI : DÜNYA MİRASIMIZA  VE  GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYA HAZIRIZ”

AVCI : DÜNYA MİRASIMIZA  VE  GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYA HAZIRIZ”

Spread the love

AVCI “SİZLER BU BAŞARI HİKAYESİNİN EN ÖNEMLİ  

KAHRAMANLARISINIZ”

Spot: Avcı “Polatlı, büyüleyici mirası ve geleceğe dönük projeleri ile Anadolu’nun gurur kaynağıdır”

CHP Polatlı ilçe Başkanı Bilal  Avcı Gordion Antik Kent’in,  UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmesi  yolundaki  verilen çaba ve emeklerden dolayı teşekkür ederek “ Bu mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gösterdiğiniz özveri ve kararlılık, Polatlı’nın geleceğini daha parlak hale getiriyor.Sizler, bu başarı hikayesinin en önemli kahramanlarısınız”dedi.

.

  Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Avcı, Gordion Antik Kent’in Dünya Mirası ilan edilmesinin ardından , CHP olarak  mirasımıza ve geleceğimize sahi çıkmaya hazırız” dedi.   Avcı yaptığı açıklamada Gordion Antik Kentin tarihi değerine dikkat çekerek  “Gordion Antik Kenti, Frigler döneminin başkenti olarak tarihe damga vuran bir yerdir. Efsanevi Kral Midas’ın yaşadığı ve altın dokunuşunu gerçekleştirdiği bu topraklar, tarihimize ışık tutuyor. Midas Tümülüsü ve diğer arkeolojik kalıntılar, bu antik kentin büyüleyici geçmişini gözler önüne seriyor. Şimdi ise Gordion, dünya çapında tanınma ve korunma fırsatını yakalamış durumda.

Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişi için yıllar süren titiz çalışmalar ve çabalar  sonuç verdi.

Gordion Antik Kenti’nin Dünya mirası ilan edilmesi   ile Polatlı   uluslararası tanınma  fırsatını yakalamış oldu. Gordion  Antik kentin Dünya mirası asıl  listesine  girişi, Polatlı’mızın   tarihi ve kültürel zenginliklerini daha geniş bir kitleye duyuracak, turizmi canlandıracak ve ekonomik kalkınmaya destek sağlayacaktır. Bu mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gösterdiğiniz özveri ve kararlılık, Polatlı’nın geleceğini daha parlak hale getiriyor.Sizler, bu başarı hikayesinin en önemli kahramanlarısınız”İfadeleri  Gordion sürecinde  dünden bugüne  Polatlı Belediye  Başkanları   Sami Çay, Yakup Çelik ve  Mürsel Yıldızkaya’ta teşekkür etti.

GORDİON’UN ARDINDAN  ASLANHANE CAMİİ’MİZİN DE DÜNYA MİRASI İLAN EDİLMESİ GURUR VERİCİ

Aslanhane Camii, Konya’nın Beyşehir ilçesinde tarihi ve dini önemi büyük olan bir eserdir. Anadolu Selçuklu Devleti döneminde inşa edilen bu camii, bölgenin tarihini ve kültürünü yansıtan eşsiz bir mirası temsil eder. Ahşap direkleri, tavanı ve kündekari işçilikleri ile adeta bir sanat şaheseri olarak parlar. Aslanhane Camii’nin bu prestijli listede yer alması, sadece bir tarihi yapıya değil, aynı zamanda inançlarımıza, kültürümüze ve kimliğimize olan bağlılığımıza büyük bir saygının ifadesidir. Bu camii, binlerce yıl boyunca ibadetin ve duaların tanığı olmuş, bu toprakların ruhunu yansıtmıştır.Bu büyük başarıların arkasında emeği geçen herkese daha da büyük bir minnettarlıkla teşekkür ediyoruz.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR