Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberARTIK ANKARA'YA GİTMEYE SON

ARTIK ANKARA’YA GİTMEYE SON

Spread the love

DUATEPE DEVLET HASTANESİNDE  ULTRASONOGRAFİ EŞLİĞİNDE İĞNE BİYOPSİSİ BAŞLADI

  Polatlı Devlet Hastanesinde geçmiş yıllarda uygulanmayan    ve pek hastanın Ankara’ya yönelmesine sebep olan   ultrasonografi eşliğinde iğne biyopsisi başladı. Duatepe Devlet hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ali Meteoğlu vatandaşları bilgilendirerek süreçleri  anlattı.

 Polatlı devlet hastanesinde ultrasonografi eşliğinde iğne biyopsisi uygulamasına başlandı. Uygulamaya ilişkin bilgi vere    Duatepe Devlet hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ali Meteoğlu “ Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi olarak Polatlı ve çevresinde yaşayan yaklaşık iki yüz bin nüfusa sağlık hizmeti sunmaktayız” dedi.  Meteoğlu “ Hastanemizde daha önceden uygulanmayan “ultrasonografi eşliğinde iğne biyopsisi uygulamasına” güçlenen personel ve teknik imkanlarımızla beraber uygulamaya başlanmıştır Uygulanan bu işlemlerin Tiroid ince iğne biyopsisi ve meme biyopsisidir. Hastalarımız gerek tarama muayenesi gerekse sağlıkla ilgili şikayetleri üzerine polikliniklerimize müracaat etmekte ve yapılan muayenelerinde şüpheli lezyon, şişlik, kitle tespit edilenler ve biyopsi alınması gerekli görülenler, ilgili hekimlerimiz tarafından radyoloji birimimize yönlendirilmektedir. Radyoloji birimimizde yaklaşık 15-20 dakikalık bir müdahale ile biyopsi işlemi yapılmaktadır. Birimin yoğunluk durumuna göre biyopsi için randevu tarihi de verilebilmektedir.

 İĞNE BİYOPSİSİ NASIL YAPILIYOR?
               Bu işlemlerden; Tiroid ince iğne biyopsisi, kanser ile iyi huylu nodülleri ayırt etmek için kullanılan güvenilir bir yöntem olup; hasta işlemden önce ve sonra normal günlük hayatına devam edebilir.
Meme biyopsisi ise; özel bir biyopsi iğnesi ile radyolojik görüntüleme eşliğinde memedeki patolojik alandan parçanın steril bir ortamda alınması işlemidir. Hasta aynı gün işlem sonrasında sosyal hayatına devam etmektedir. Özellikle kanser şüphesi olan durumlarda erken tanı önem arz etmekte olduğundan;  alınan biyopsi sonucuna göre kitlenin iyi ya da kötü huylu olup olmadığı konusunda türü tespit edilmekte ve tedavisi de hekim tarafından planlanmaktadır.
                 Yapılan ultrasonografi  eşliğinde iğne biyopsisi sayesinde oldukça küçük boyutta bile olsa şüpheli kitlelerin erken tanısı konulabilmekte ve erken başlanan tedaviyle olumlu sonuçlar alınabilmektedir.  Hastanemizde ultrason eşliğinde biyopsi işlemlerini Radyoloji hekimimiz Uzm.Dr.Akın Abbasoğlu tarafından yapılmaktadır. Alınan biyopsi örnekleri de yine hastanemizde Patoloji Laboratuvarında  Patoloji hekimi olan Uzm. Dr.İlhan Meral tarafından incelenmekte ve sonuçlar hastalarımıza yaklaşık 7 ile 10 gün içerisinde bildirilmektedir “ifadelerine  yer verdi. 

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR