Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberANA KUZULARINA ASKER KINASI YAKILACAK

ANA KUZULARINA ASKER KINASI YAKILACAK

Spread the love

POLATLI’DA ENGELLİLERİN ASKERLİK HEYECANI…

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla   Cemil Meriç Engelsiz hayat merkezi üyesi    11 engelli birey   vatani görevini yapmak  üzere Polatlı Topçu ve Füze Okulu komutanlığına teslim edilecekler.Engelli bireyler bir günlüğüne temsili  asker olacak ve   yemin  edip  tezkere alacaklar.  Polatlı belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi  üyesi  engelli  gençlere asker kınaları yakılacak.  16 Mayıs tarihinde ise ilçede asker konvoyu yapılarak Topçu ve Füze Okuluna teslim edilecekler.

Zihinsel ve bedensel engelleri dolayısı ile bugüne kadar askerlik yapamayan engelli vatandaşlar “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olacak.

Polatlı Topçu ve Füze Okul Komutanlığında 11  engelli birey bir günlük askerlik heyecanı yaşayacak. Topçu ve Füze Okulunda askerlik temel eğitimi alıp, asker olmanın mutluluğunu yaşayacak olan  engelli askerler için yemin ve terhis töreni tertiplenecek.   Asker elbiseleri giydirilip , 1 günlük temel eğitim verilerek  silah sökme ve takma öğretilecek. .  Engelli aileleri evlatlarının bir günlüğüne de olsa asker olmalarının gururu ve sevincini yaşayacak.

 ANA KUZULARINA ASKER KINASI YAKILACAK

Polatlı Belediyesi , Cemil Meriç Engelsiz Hayat merkezi  üyesi  gence askerlere  asker kınası yakılacak. 15 Mayıs Pazartesi günü akşam saat:19.00’da  Güldeste Konak’ta temsili asker kınası programı düzenlenecek.  Polatlı Belediyesi ekiplerince asker olan  engelli bireyler aileleri ile birlikte 16 Mayıs Salı Günü    Polatlı sokaklarında konvoy ile gezdirilerek  Polatlı Topçu ve Füze Okulu komutanlığına teslim edilecekler.

 Polatlı Belediyesi  Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkez, müdiresi Sevim  Yıldız  tüm Polatlı halkını  temsili asker kınası yakma programına davet ederek  engelli bireylerimizin bu heyecanına ortak olalım” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR