Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberAKKAYA : ARTIK MAHKEMELERE GİTMEDEN UYUŞMAZLIKLARI, ARABULUCULUK İLE ÇÖZEBİLİRİZ

AKKAYA : ARTIK MAHKEMELERE GİTMEDEN UYUŞMAZLIKLARI, ARABULUCULUK İLE ÇÖZEBİLİRİZ

Spread the love

AKKAYA: ARABULUCULUK DÜZENLEMESİ HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

Spot :Kira Uyuşmazlıklarında Arabulucu Dönemi 1 Eylül’de Başlıyor

Artan kira fiyatlarının ardından ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında eylülden itibaren arabulucuya gidilmeden dava açılmayacak.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de kabul edilen arabuluculuğa ilişkin düzenlemenin Polatlı da faaliyet gösteren tüm emlak sektörüne hayırlı olmasını temenni etti. Akkaya “Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında dosyaları arabulucu çözecek. Bu uyuşmazlıklarda, 1 Eylül’den itibaren taraflar dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Arabuluculuk görüşmeleri en fazla 4 hafta sürecek, anlaşma sağlanamaması halinde dava açılabilecek. Artık mahkemelere gitmeden uyuşmazlıkları, yaygınlaşan arabuluculuk ile çözebiliriz.”dedi.

Kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklar, dava şartı olarak arabuluculuk kapsamına alınacak. Ticari davalar ve iş sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar bakımından, itirazın iptali, menfi tespit ve istirdat davalarının zorunlu arabuluculuk kapsamında olduğu açıkça düzenlenecek. Uyuşmazlığın asıl tarafının arabuluculuk süreci ile arabuluculuk faaliyeti sonunda düzenlenen son tutanak hakkında bilgilendirilmesi konusunda arabulucuya yükümlülük getirilecek.Polatlı Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akkaya Ticari davalarda itirazın iptali, menfi tespit ve istirdat davalarının dava şartının arabuluculuk kapsamında olduğu açıkça düzenlenmiştir. Gayrimenkul hukukunda taşınmazın devrine veya taşınmaz üzerinde sınırlı ayni hak kurulmasına ilişkin uyuşmazlıklar ise ihtiyari arabuluculuğa uygun hale getirilmiştir.”dedi.

AKKAYA FAHİŞ FİYATLARI İHBAR EDİN !

Polatlı Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akkaya “fahiş fiyattan ev kiralayanları ihbar edin gereğini yapalım”dedi. İlçemizde Emlakçılık konusunda yetki belgesiz ve izinsiz ,oda kayıtsız (ayakçı diye tabir edilen ) kişilerin bu sektörden takip edilerek cezalandırılması ve hukuki yollara gidileceği kararlaştırılmış olup bu anlamda faaliyet gösterenler karşılaşacakları durumlarla ilgili bilinçlendirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.Akkaya “ İlçemizde Emlakçılık konusunda yetki belgesiz ve izinsiz ,oda kayıtsız (ayakçı diye tabir edilen ) kişilerin bu sektörden takip edilerek cezalandırılması ve hukuki yollara gidileceği kararlaştırılmış olup bu anlamda faaliyet gösterenler karşılaşacakları durumlarla ilgili bilinçlendirilmesi gerekmektedir.Oda Başkanı olarak vergi dairesi ile de yapmış olduğumuz görüşmede fırsatçılığın ,fahiş fiyatın önüne geçilmesi anlamında neler yapılması gerektiği hususunda kararlar aldık. Maliye olarak fahiş fiyatın takip edileceği tespit edilmesi halinde de ağır şekilde cezalandırılacağı tarafımıza bildirilmiştir.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR