Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberAFAD’DAN GENÇLERE GÖNÜLLÜ ÜYELİK  ÇAĞRISI

AFAD’DAN GENÇLERE GÖNÜLLÜ ÜYELİK  ÇAĞRISI

Spread the love

 LİSE ÖĞRENCİLERİNE  YÖNELİK AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

 Polatlı da  lise öğrencilerine afet farkındalık eğitimleri  binlerce öğrenciye verildi. Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneği, AFAD   ve Milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde Polatlı da tüm liselerde öğrencilerle bir araya gelerek olası afetlerde  bilinçlendirme ve farkındalık eğitimleri vererek  bilinçlendiriyorlar. Polatlı Avcılar Arama kurtarma derneği Başkanı Ömer Sarıboğa   ve konusunda uzman ekipler    eğitimlerini tamamladı. AFAD ekipleri öğrencilere  deprem ve  afet esnasında neler yapılması gerektiğini anlatarak AFAD gönüllüsü olmaları noktasında çağrıda bulundular.

  Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneği, AFAD  ve Milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde Polatlı da öğrencilere  afet farkındalık eğitimleri  verildi. Olası bir afete karşı gençleri bilinçlendiren ekipler  ilçede  tüm liselerde eğitim seminerlerinde sona geldiler. Polatlı Avcılar Arama kurtarma derneği Başkanı Ömer Sarıboğa   Polatlı’mızda olası bir afet durumuna karşı gençlerimizi bilinçlendiriyoruz” dedi. 

 AFAD gönüllülük sistemi kapsamında  gençlere  gönüllü üyelik çağrısında bulunan AFAD yetkilileri   Polatlı da  Avcılar Arama ve kurtarma derneği   vasıtası ile  eğitimlerin verildiğini,  gençlerle buluşarak  afet farkındalığını anlattıklarına değinerek   Polatlı da gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibin  bulunduğunu belirttiler.15  yaşını doldurmuş ve  Türkiye Cumhuriyeti   Vatandaşı olan herkes TEMEL AFAD GÖNÜLLÜSÜ olabilir. Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

AFAD Gönüllüsü Kimdir?

Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

AFAD Çalışanları ve Gönüllüleri

AFAD gönüllüleri hiçbir şekilde AFAD çalışanlarına alternatif ya da tehdit değildir. Daima iki taraf birbirine katkıda bulunarak tamamlayıcı özellikleriyle birbirinin gücünü ve değerini arttırıcı çalışmalarda bulunur.

AFAD Gönüllülük Sistemi İle Neleri Hedefliyor?

Toplumda afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak. Bu amaçla başvuru yapmış Temel AFAD Gönüllülerinin afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışlar ve alması gereken tedbirler konusunda gönüllülük sisteminden aldıkları uzaktan eğitimlerle farkındalık kazanması ve bilgi sahibi olması ile bu farkındalığı çevresinde yaygınlaştırmasını sağlamak. Destek AFAD Gönüllüsü olmayı talep eden gönüllüler İl Müdürlüklerince düzenlenecek faaliyet, eğitim ve tatbikatlarla yetkinliklerini artırmak.AFAD ve gönüllülerinin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek.Afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamak.
HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR