Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaber8 YILDIR KANGREN OLAN YARAYA BELEDİYEDEN NEŞTER

8 YILDIR KANGREN OLAN YARAYA BELEDİYEDEN NEŞTER

Spread the love

POLATLI BELEDİYESİ   MEHMET AKİF MAHALLESİ  SAĞLIK OCAĞI İNŞAATINI  BAŞLATTI

Spot:  Yıllardır çözüm bekleyen  sağlık ocağı için  Polatlı belediyesi ilk kazmayı vurdu.

Sekiz yıldır konteyner içerisinde sağlıksız koşullarda sağlık hizmeti veren  Sağlık Ocağı devri sona eriyor.  Geçmiş yıllarda  Sağlık ocağı yapılması için Sağlık Bakanlığına yapılan arsa tahsis geri çekildi, Polatlı Belediyesi Mehmet Akif mahallesine sağlık ocağını kendi imkanları ile yapma kararı aldı. Mehmet Akif mahallesi muhtarlığı  parkı içerisinde yapımına başlanan sağlık ocağı için Belediyenin iş makineleri kazıya başladı.   Polatlı Belediyesi Nisan 2023 tarihinde aldığı kararla    25 yıllığına Sağlık Bakanlığına   tahsisini  yaptığı  tahsisi kaldırarak sağlık ocağını kendi yapma kararı almıştı.  Mecliste alınan karala Mehmet Akif mahallesinde modern sağlık ocağı  ve aile hekimliği  inşaatı başladı.

Mehmet Akif Mahallesi sakinleri   artık konteynerde değil  moderne sağlık ocağında sağlık hizmeti alacak.   Yıllardır  kangrene dönen sağlık ocağı yapımında  Polatlı Belediyesi mecliste aldığı  kararla  yaraya neşter atarak  vatandaşların  daha sağlıklı koşullarda hizmet alabileceği sağlık ocağının  inşaatını başlattı.

 BİR DEVİR SONA ERİYOR

Sekiz yıldır konteyner içerisinde sağlıksız koşullarda sağlık hizmeti veren  Sağlık Ocağı devri sona eriyor.  Geçmiş yıllarda  Sağlık ocağı yapılması için Sağlık Bakanlığına yapılan arsa tahsis geri çekildi, Polatlı Belediyesi Mehmet Akif mahallesine sağlık ocağını kendi imkanları ile yapma kararı aldı. Mehmet Akif mahallesi muhtarlığı  parkı içerisinde yapımına başlanan sağlık ocağı için Belediyenin iş makineleri kazıya başladı.   Polatlı Belediyesi Nisan 2023 tarihinde aldığı kararla    25 yıllığına Sağlık Bakanlığına   tahsisini  yaptığı  tahsisi kaldırarak sağlık ocağını kendi yapma kararı almıştı.  

 KONTEYNER DAN SAĞLIK OCAĞI  SAĞLIKTA YETERSİZ VE KISITLI İMKANLARLA 8 YILDIR HİZMET VERİYORDU

 Mehmet Akif mahallesinde yıllardır konteyner içerisinde sağlık hizmeti  veriliyor. Sağlık açısından yetersiz kısıtlı imkanlar dahilinde hizmet verilen sağlık ocağı mahalle halkının yoğun talebi üzerine  yenileniyor.  Konteyner dan sağlık ocağı kalkıyor yerine moderne bir sağlık ocağı inşaatı yapılacak.  Sağlık Ocağını Polatlı Belediyesi kendi imkanları ile yaparak  tamamladıktan sonra Sağlık Bakanlığına arsası ile birlikte devredecek.

  SAĞLIK OCAĞI NİHAYET  YAPILIYOR

 Polatlı Belediyesi Mehmet Akif mahallesine sağlık ocağı yapıyor..Prefabrik konteynerde sağlık hizmeti veren Sağlık ocağının yetersizliği   ilçede mahalle sakinleri tarafından  sık sık gündeme gelmişti.

2022 YILINDA SAĞLIK BAKANLIĞINA TAHSİS YAPILMIŞTI

Mehmet Akif Mahallesi  1569 ada   ve 2 parselde bulunan Polatlı Belediyesine ait arsa 2022 yılında   sağlık ocağı yapımı için kullanılmak üzere 25 yıllığına sağlık bakanlığına tahsis edilmişti. Polatlı Belediyesi yapılmıştı.  Ancak Polatlı Belediyesi  tarafından Sağlık Bakanlığına  tahsis ettiği alana  ilişkin  hiçbir  işlem başlatılmadığı gerekçesi ile Sağlık Bakanlığının tahsisini kaldırdı.

BELEDİYE ARSASI 25 YILLIĞINA SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMİŞTİ

  Mehmet Akif mahallesinde  konteyner da hizmet veren Sağlık Ocağının  yetersiz kaldığı, özellikle kış mevsiminde  soğuk yazın ise aşırı ısınmadan dolayı sağlıklı bir hizmet verilemiyor.   Mahalle nüfusunun  yoğunluğu  dolayısı ile de yetersiz kalan  Sağlık Ocağı 06.09  2022  tarih ve 2022/108 kararı ile yılında Polatlı Belediye meclisi  kararı ile 25 yıllığına sağlık bakanlığına tahsis edilmişti.

 BAKANLIK DEĞİL POLATLI BELEDİYESİ YAPIYOR 

 Tahsis işleminden buyana ilgili arsada  Sağlık Ocağı/ Aile hekimliği  yapılmasına ilişkin herhangi bir çalışma ve işlem başlamadığından dolayı Polatlı Belediyesi  tahsisi kaldırdı. Mehmet Akif Mahallesindeki mevcut sağlık ocağının kullanım şartlanın yeterli olmaması ve mahallenin  yoğun talebi göz önünde  bulunduran Polatlı Belediyesi Sağlık Ocağını kendi imkanları ile yapma kararı verdi.  Polatlı Belediyesi  Mehmet Akif Mahallesi  1569 ada   ve 2 parselde  (ÜÇGEN PARK) bulunan Polatlı Belediyesine ait arsaya yapacağıSağlık ocağı / Aile Hakimliğini   tamamladıktan sonra hem binayı hem de arsayı Sağlık bakanlığına devredecek. 

 HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR