Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaber57 BİN 478 KİŞİ DEPREMZEDEYE EV AÇTILAR

57 BİN 478 KİŞİ DEPREMZEDEYE EV AÇTILAR

Spread the love

AK PARTİ’DEN  EVİM EVİNDİR’ SEFERBERLİĞİ

Ak Ankara Parti İl Başkanlığı öncülüğünde başlatılan ‘Evim Evindir’ projesinden toplam 57 bin 478 kişi depremzede faydalandı. Projeye olan ilginin yoğun olması sebebiyle ‘Kardeş Aile’ projesi de harekete geçirildi. Bu proje ile barınma, gıda, giyim ve eğitim gibi temel ihtiyaçların karşılanması için hayırseverlerle koordinasyon sağlandı. Ramazan ayında Ankara’da yaşayan depremzedelerle moral buluşmaları da sürüyor.

 Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde yaralar sarılmaya devam ediliyor. 10 ildeki 13 milyon vatandaşı olumsuz etkileyen “Asrın felaketi” sonrasında bölgedeki vatandaşlara ve deprem bölgesinden kardeş şehirlere geçici olarak ikamet eden depremzedelere yardım elini uzatan Ak Parti Ankara İl Başkanlığı öncülüğünde Ak Partili ilçe belediyeleri hem deprem bölgesinde hem de Ankara’da depremzedeler için çok yönlü faaliyetler yürütüyor.

‘EVİM EVİNDİR PROJESİYLE 58 BİN DEPREMZEDE SICAK YUVALARINA YERLEŞTİ

 Depremin ilk günlerinden itibaren bölgedeki faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Ak Parti Ankara İl Başkanlığı,  bölgeye 850 adet insani yardım tırını gönderdi ve bin kişilik, içerisinde sosyal alanlar, gıda market, hijyen market, giyim market, kreş alanı, oyun alanı da bulunan çadır Kent kurdu.

Bölgedeki çalışmalar hızla devam ederken Ankara’ya yerleşen depremzedeler için projeler başlattığını hatırlatan Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ‘Evim Evindir’ projesiyle 58 bin depremzedeyi sıcak yuvalarına yerleştirdik. Bununla birlikte ‘Kardeş Aile’ projesini de harekete geçirdik. Özellikle bu mübarek günlerde depremzede kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Adıyaman’daki  bin kişilik çadır kentimizde iftar ve sahur olmak üzere dışardan gelenlerle birlikte 10 bin kişiye iftarlık ve sahurluk ramazan çadırı kurduk’’ dedi.

Depremin ilk gününden itibaren bölge halkının yardımına koşan  Başkan Özcan, ‘‘Devletimizin şefkatli eli ile acıların üstesinden hep birlikte geleceğiz, Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz” diye konuştu.

AK PARTİLİ İLÇELERDEN RAMAZANDA DA SEFERBERLİK

Çubuk Belediyesi, ‘Ramazan kardeşliği’ programıyla depremzedeler iftar yemeğinde buluştu

Sevdiklerinden ve memleketlerinden uzakta olan depremzedelerin daha rahat bir şekilde ramazan ayını idrak edebilmesi için Çubuk Belediyesinin düzenlendiği ‘Ramazan kardeşliği’ programında iftar yemeğinde buluştu. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sahurda 5 bin kişilik kumanyası depremzedelere dağıtıyor, kazanlarda pişirilen iftar yemekleri için et gönderiyor. Başkan Baki Demirbaş ,’’Hüznümüz büyük ama milletimizin feraseti ve büyüklüğü ile hep birlikte bu zorlukları aşacağız.’’ diye konuştu.

Sincan Belediyesi, ‘kardeş şehir’ ilan ettiği Adıyaman’da seferberlik başlattı

Depremin ilk gününden itibaren bölgeye yardım tırlarıyla birlikte her bakımdan ihtiyacı zamanında ulaştıran Sincan belediyesi, ‘kardeş şehir’ Adıyaman’da ramazan ayının manevi iklimini yaşatmak için de kolları sıvadı. Sincan Belediyesi’nin Adıyaman merkezde kurduğu 350 konteyner ve 200 adet çadır kentte 5 bin kişilik aileye sıcak yuvalarını kurdu. 10 bin kişilik aşevi depremzede vatandaşlar için Ramazan’a özel iftar ve sahur çadırı olarak hizmet veriyor. Adıyaman merkezde 200 konteyner kentte açılan mescitlerde ilk teravih namazları kılındı. Sık sık bölgeye giderek çalışmaları yerinde takip eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Ramazan ayıyla birlikte depremin hüznü ve bereketi ikiye katlandı“ dedi.

Kızılcahamam Belediyesi, depremzedeleri Ramazan ayında da yalnız bırakmadı

Seferberlik çalışmasını depremin ilk saatlerinden itibaren başlatan Kızılcahamam Belediyesi, ilçe hizmetlerinin yanı sıra Kızılcahamam’a gelen depremzede ailelerle tek tek ilgilendi, ihtiyaçlarını karşıladı. Belediye, bünyesindeki Soğuksu Oteli’nde iftar programı düzenleyerek ramazan ayında da yalnız bırakmadı. İlçeye yerleşen 4 bin kişilik depremzede ailelere iftar yemeği çadırlarında sıcak yemek hizmeti her gün sürüyor. Ramazan gıda kumanyası depremzede ailelere her gün ulaştırılıyor.

Bala Belediyesi, mobil mutfak hizmetiyle bölgedeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Bölgedeki şehrin onarılması ve konteyner ve çadır kentlerde yaşayan vatandaşları unutmayan Bala Belediyesi deprem felaketinin ilk anından itibaren Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kurduğu mobil mutfağında depremzede vatandaşlara ramazan boyunca iftarda ve sahurda hizmet veriyor.

Keçiören Belediyesi, depremzedelere destek vermeye devam ediyor

Deprem bölgesindeki illerde barınmadan sosyal etkinliklere kadar çok yönlü hizmetler gerçekleştiren Keçiören Belediyesi, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş Ekinözü’nde kurulan iftar çadırlarında sıcak iftarlık vermeye devam ediyor. Bölgedeki 3 iftar çadırında günlük 2 bin 500 depremzedeye iftar hizmeti sunuyor. Binlerce insana sıcak yemek verildiğini aktaran Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Ramazan ayının deprem bölgelerimizde gönül rahatlığıyla idrak edilmesi için çadırlarımızı kurduk. Yemeklerimizi bölgede pişirerek vatandaşlarımıza sunuyoruz.’’ dedi.  

Altındağ Belediyesi Osmaniyeli vatandaşlara yardım elini uzattı,  onları mübarek aylarda unutmadı

Osmaniye’de ve Hatay’da depremzedeler için iftar ve sahur ikramı yapılırken, Ankara’ya gelerek Altındağ’da ikamet eden depremzedelere ise sıcak yemek ve gıda desteği veriliyor.

Başkan Asım Balcı da, Altındağ Belediyesi aşevlerinde Osmaniyelilerle ve Hataylılarla birlikte iftar yapıyor.  Altındağ Belediyesi’nin ilk günden itibaren bölgede yaşamı kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yaptığını söyleyen Başkan Asım Balcı “Altındağ Belediyemizin yardım elini ilk günden itibaren depremzede kardeşlerimize uzattık. Deprem bölgelerinden gelen yaklaşık 15 bin kişiyi misafir ediyoruz Kardeşlerimizi Ramazan ayında da yalnız bırakmadık. Ramazan sofrasında da biriz, beraberiz… Depremzede vatandaşlarımızla iftar ve sahur sofrasında ekmeğimizi bölüştük, hep birlikte dua ettik. İnşallah hayırlı ve huzurlu, acıların geride kaldığı bir Ramazan ayı geçirmeyi diledik” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR