Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaGündemGÜNEY KORELİ GENÇLER POLATLI DA

GÜNEY KORELİ GENÇLER POLATLI DA

Spread the love

GÜNEY KORELİ GENÇLER POLATLI DA KIRIM TATARLARINI  İNCELİYOR

 Güney Koreli genç turistler Türkiye’de Kırım tatarlarının gelenek ve göreneklerini araştırıyor yerinde öğreniyorlar. Güney Koreli gençler kırım tatarlarının tarihini Polatlı da incelemeye aldı. Genç Korelilere  Av. Hasan Aydın  eşlik ederek kırım tatarlarının tarihini, gelenek ve göreneklerini  anlatıyor gösteriyor.

 Polatlı da Güney Koreli gençler  ilgi odağı oldu.  Güney Koreden Türkiyeye  gelerek Türkiye’yi dolaşan Güney Koreli gençlerden oluşan grup Polatlı da  Uğur Mumcu’yu anma etkinliklerine eşlik etti. Güney Kore’den Kırım Tatarlarının gelenek ve göreneklerini araştırmak üzere  Türkiye’ye gelen  Güney Koreli gençler   öğrencileri   Türkçe ile  Polatlı’da  vatandaşlarla kısa kısa sohbet ettiler. Uğur Mumcu’yu anma etkinliklerine katılarak  az da olsa öğrendikleri  İstiklal Marşımıza eşlik eden Güney Koreli gençler  Atatürk Anıtı’na da karanfil bıraktılar.

 Kısa sohbet imkanı bulduğumuz Güney Koreli Gençler  Polatlı’yı tanımaktan görmekten mutlu olduklarını belirterek  Türkiye’de kırım tatarlarının örf ve adetlerini araştırıyorlar.

 Kırım Tatarlarından  Av. Hasan Aydın ile bir araya gelen Koreli Gençler  Kırım tatarları derneğini ziyaret ederek Duatepe’ye çıktılar.

HBR Aysun Yılmaz Benli 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR