Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaGündemDEMİR : “SANDIĞA GİTTİĞİNDE  MİLLETİMİZİN BAKACAĞI TEK ŞEY, KENDİSİ VE EVLATLARI İÇİN...

DEMİR : “SANDIĞA GİTTİĞİNDE  MİLLETİMİZİN BAKACAĞI TEK ŞEY, KENDİSİ VE EVLATLARI İÇİN KİMİN NE YAPTIĞIDIR”

Spread the love

Demir:   DURMADAN YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 Ak Parti İlçe Başkanı Aysel Demir “Cumhurbaşkanımızın yeni müjdeleri hemşehrilerimize hayırlı olsun”dedi. Demir  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın   Orta gelirliye yönelik konut kapmayası, işverene asgari ücret desteğindeki 400 TL  tutarında ki  artış memur ve memur emeklisi maaşlarına yönelik açıkladığı müjdeleri Polatlı kamuoyu ile paylaşarak  “ Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi biz; Biz, mazlumların sesi, mağdurların umudu olarak ülkemizi bölgesinde ve dünyada yükseltmeyi, yüceltmeyi sürdüreceğiz. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın farkı, diğerlerinden budur. Milletimiz yarın seçim sandığının başına gittiğinde yalanlara, iftiralara, hezeyanlara, kişisel hırsların tezahürü olan kavgalara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey, kendisi ve evlatları için kimin ne yaptığıdır, kimin hangi ümidi verdiğidir.”dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  EYT’den  orta gelirli vatandaşlara yönelik  başlayacak olan konut kampanyasına, asgari ücretten, işveren desteğine,    memur ve emekli maaşlarına yönelik   müjdelerini Polatlı halkı ile paylaşarak , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sandık hatırlatmasını yineledi. Demir “Milletimiz yarın seçim sandığının başına gittiğinde yalanlara, iftiralara, hezeyanlara, kişisel hırsların tezahürü olan kavgalara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey, kendisi ve evlatları için kimin ne yaptığıdır, kimin hangi ümidi verdiğidir.”dedi

Demir “Orta gelirliye yönelik konut kampanyasının adı “ Yeni Evim” olan kampanya sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Azami vade süresi 15 yıl, faiz oranı ise 0,69 olacak. İstanbul’daki finansmanın üst limiti 5 milyon lira olacak. Kampanyaya başvurular 16 Ocak’ta başlayacak.Kampanya kapsamında İstanbul 1. bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge; diğer tüm iller 3. bölge olarak belirlendi.Bankalar tarafından sağlanacak finansman 1. bölge olan İstanbul’da en fazla 5 milyon TL olacak. 2. bölgedeki illerde banka finansmanı en fazla 3 milyon lira, 3. bölgedeki diğer illerde banka finansmanı en fazla 2 milyon lira olacak.Asgari peşinat oranı tüm iller için yüzde 10 olarak belirlendi. Faiz oranı ise azami 15 yıl vade ve 0.69 olarak uygulanacak.

Kampanya ile alınacak konutun aylık taksiti hane halkı gelirinin yüzde 40’ını geçemeyecek.

Banka finansmanı sadece sıfır konutlara sağlanacak.

Kampanyadan yararlanmak için halihazırda konutun olmaması ve konut alınacak illerde 1 yıl içinde konut satışı yapmamış olma şartı bulunuyor.

Ayrıca 1 ve 2. bölgedeki iller için son 1 yıldır bu illerde ikamet etmiş olmak gerekecek. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak.

Vatandaşların ilk 3 yıldaki aylık taksitlerinin bir kısmını Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek.

Yüklenici firmalar da konut bedelinin yüzde 5’i kadar vatandaşa destek sağlayacak.

KAMPANYA KAPSAMINDA KREDİ KULLANILABİLECEK KONUTLAR İSE ŞÖYLE SINIFLANDIRILDI:

Tamamlanmış konutlar. Belirli oranlarda tamamlanmış ve bankaların kredi verme kriterine uygun konutlar. Yapımına başlanacak konutlar

İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması bekleniyor. Başvurular banka şubelerinden yapılacak. Kampanya 16 Ocak’ta başlayacak. Kampanyaya ilişkin ayrıntılar kurulacak web sitesi üzerinden paylaşılacak. Kampanya sürecinin şeffaf şekilde ilerlemesi ve fiyat takibi için de bir komisyon kurulacak.”

Demir “ Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamalarda da belirttiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi.Yeni Yıl zamlarının da çalışan ve emekliler için yüzde 30 olarak uygulanacağını söyledi. Bu kapsamda en düşük emekli maaşının da 3.500 TL’ den 5.500 Tl’ ye çıktığını söyledi . Demir , 2022’yi kapatırken asgari ücreti, bir önceki yılın başına göre iki kat artışla 8 bin 507 liraya yükselttiklerine yönelik müjde verdiklerini de anımsattı.

İŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ARTTI

Yapılan artışın istihdamda herhangi bir sıkıntıya yol açmaması için asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkardıklarını belirten Demir , şimdi de özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin amacıyla asgari ücret desteğinin, 400 liraya yükseltildiğini dile getirdi. Demir ,2023’ün ilk iş gününü, Türkiye’nin 2022 yılı ihracatının 254,2 milyar dolarla kapatıldığına yönelik sevinci ilan ederek açtıklarını anlatarak, dün de 2022 yılı enflasyonunun yüzde 64,27 oranıyla kapatıldığı haberinden sonra memur ve emekli maaş artışlarını yeniden değerlendirdiklerini söyledi.

Memur maaşlarında geçen yıl yüzde 87’lik artışa gidildiğini, özellikle temmuzda yüzde 42’ye varan bir zam yapıldığını dile getiren Başkan Demir;

“Enflasyon oranına endeksli hesaplara göre, memurlar ve memur emeklilerinin yüzde 16,48 oranında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise yüzde 15,4 seviyesinde maaş artışı alması gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile bu oran artırılarak yüzde 30 olarak uygulanacak” dedi.

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM YÜZDE 30 OLDU

Sayın Cumhurbaşkanımız  memur buluşmasına giderken, ilgili bakanlara bu oranı daha da yukarı çıkartacak formüller bulmaları için talimat verdiğini aktarmış “Yürütülen çalışmalar sonunda, başka bazı alanlarda fedakarlık yaparak, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Böylece buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının, yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyorum” ifadelerine yer vermişti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500 LİRAYA YÜKSELDİ

Sayın Cumhurbaşkanımız  en düşük emekli maaşı tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartı.  Bunların yılın ilk altı ayına ait zamlar olduğunu, yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını vurguladı.

Ayrıca geçtiğimiz hafta kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) olarak bilinen düzenlemeyi herhangi bir yaş şartı getirmeden çıkartacağımızın müjdesiyle, yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımızı sevindirdik. Yenileriyle tüm emeklilerimizin hayatlarını hak ettikleri şekilde sürdürülebilmeleri için gereken her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZINDA SÖYLEDİĞİ GİBİ;

“Biz, mazlumların sesi, mağdurların umudu olarak ülkemizi bölgesinde ve dünyada yükseltmeyi, yüceltmeyi sürdüreceğiz. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın farkı, diğerlerinden budur. Milletimiz yarın seçim sandığının başına gittiğinde yalanlara, iftiralara, hezeyanlara, kişisel hırsların tezahürü olan kavgalara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey, kendisi ve evlatları için kimin ne yaptığıdır, kimin hangi ümidi verdiğidir. Hamdolsun bizim eser ve hizmet müktesebatımız da doludur. Önümüzdeki yüzyılı kucaklayan vizyonumuz da muhkemdir. Ne icraat ne vizyon konusunda bizimle yarışacak kimse görmedik, duymadık, tanımıyoruz.”Biz de yaptıklarımızla yetinmeyecek, daha ötesindeki eser ve hizmetleri arayacağız. Geçtiğimiz 20 yılda yaptıklarımızı sadece bir besmele, bir girizgah kabul ediyoruz “sözlerini hatırlatarak Ak Parti Polatlı ilçe teşkilatı olarak durmadan yorulmadan çalışmaya  devam edeceğiz” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR