Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemBELEDİYEDEN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA DESTEK

BELEDİYEDEN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA DESTEK

Spread the love

POLATLI BELEDİYESİ  İNŞAAT MÜHENDİSLERİ VE İNŞAAT TEKNİKERLERİ DEPREM BÖLGESİNDE

 Polatlı Belediyesi Deprem bölgesinde çalışmalara destek vermeye devam ediyor.   Polatlı Belediyesinde   görevli İnşaat Mühendisleri ve İnşaat Teknikerleri deprem felaketi sonrası yürütülen hasar tespit ve teknik destek çalışmaları kapsamında Hatay ve Kahramanmaraş’ta incelemelerini sürdürüyor.

Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20’nin üzerinde üniversiteden 400 profesör ve doçentin de aralarında bulunduğu 7 bin 328 uzman ekibiyle deprem bölgelerinde çalışmalarına devam ediyor.Hasar tespit çalışmalarında yer almak isteyen farklı kurum ve kuruluşlardan birçok gönüllü inşaat mühendisi, eğitim verildikten sonra ihtiyaca göre belirlenen bölgelere sevk ediliyor.

Deprem bölgesinde hasarlı binaların tespiti  ve çalışmalara destek olarak  Polatlı Belediyesinde   görevli İnşaat Mühendisleri ve İnşaat Teknikerleri deprem felaketi sonrası yürütülen hasar tespit ve teknik destek çalışmaları kapsamında Hatay ve Kahramanmaraş’ta incelemelerini sürdürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, afet bölgelerinde yürütülen hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini  Deprem bölgesinde 684 bin binada hasar tespit çalışması yapıldığını belirtti.  Bakan Kurum, 90 bin 609 binada bulunan 345 bin bağımsız bölümün yıkık, yıkılmak üzere ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da depremlerden etkilenen 11 ilde hasar tespit çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

HBT Aysun Yılmaz Benli

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR