Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemATO BAŞKANI BARAN, "TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI"NA KATILDI

ATO BAŞKANI BARAN, “TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI”NA KATILDI

Spread the love

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO’nun telekomünikasyon sektörüne yönelik yaptığı çalışmaların Türkiye’de sektördeki işletmelerin tümünü ilgilendirdiğini belirterek, “Telekomünikasyon sektörüne yönelik çalışmalarımızla sadece Ankara’daki değil ülkemizdeki tüm işletmelere katkı sağladık” dedi.

Ankara Ticaret Odası’nın 6 No’lu Telekomünikasyon Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla düzenlenen “Telekomünikasyon Sektörü istişare Toplantısı”, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, ATO 6 No’lu Telekomünikasyon Meslek Komitesi ve MOBİSAD Üyeleri, GSM operatörleri firma temsilcileri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın telekomünikasyon sektöründe 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu uygulamalarından dolayı mağduriyet yaşayan üyelerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması ve cep telefonu alımlarında taksit sayısı ve limit artışlarına yönelik yaptığı çalışmaların ülke genelinde sektörde faaliyet gösteren işletmelerin tümüne fayda sağladığını kaydeden Baran, “5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’ndan kaynaklanan sorunlara yönelik 2017 yılından bu yana yürüttüğümüz çalışmalar olumlu sonuçlanarak, geçtiğimiz aylarda çözüme kavuştu. Komite ve Meclis üyelerimizle Ticaret Bakanımıza gerçekleştirdiğimiz ziyarette dile getirdiğimiz cep telefonu alımlarında taksit sayısı ve limit artış talebimiz de olumlu sonuçlandı. Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a teşekkür ediyorum. Telekomünikasyon Meslek Komitemize mensup yaklaşık 850 üyemiz bulunuyor. Ankara Ticaret Odası olarak üyelerimize mağduriyetinin giderilmesine yönelik yaptığımız çalışmalar, Türkiye genelinde sayıları 10 bine yaklaşan sektör mensubuna fayda sağlıyor. Böylece telekomünikasyon sektörüne yönelik çalışmalarımızla sadece Ankara’daki işletmelere değil ülkemizdeki tüm işletmelere katkı sağlamış oluyoruz.” dedi.

-“SEKTÖRÜN KURALLARININ DOĞRU OLUŞTURULMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORUZ”-

MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı da yaptığı konuşmada telekomünikasyon sektörünün genç bir sektör olduğunu belirterek, sektörün gelişmesi açısından kurallarının doğru oluşturulması gerektiğini söyledi. Turnacı, “Çünkü dünyada ticaret koşullarının ve rekabet koşullarının bambaşka bir seviyeye geldiği böyle bir dönemde, sektörlerin korunacağı ve gelişiminin sağlanacağı bir şekilde kurallarının oluşturulması gerektiğini savunuyoruz. Sektörlerin kurallarının en doğru şekilde oluşturulmasında ticaret odalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın öncülük etmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Ankara Ticaret Odası Telekomünikasyon Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mustafa Demiray da yaptığı konuşmada, ATO Başkanı Baran ve MOBİSAD Başkanı Turnacı’ya teşekkür ederek, Komite olarak sektörlerini en iyi şekilde temsil edecek çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. 

ATO Başkanı Baran’a MOBİSAD Başkanı Turnacı ve ATO Telekomünikasyon Meslek Komitesi tarafından sektöre katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Açılış konuşmalarının ardından sektör temsilcilerinin taleplerini ileteceği soru-cevap programına geçildi.

Hbr-Ayşe Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR