Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGündemAKKAYA VATANDAŞA SESLENDİ:  EV FİYATLARI DÜŞECEK ACELE ETMEYİN!

AKKAYA VATANDAŞA SESLENDİ:  EV FİYATLARI DÜŞECEK ACELE ETMEYİN!

Spread the love

AKKAYA “  EV ALMAK İSTEYEN VATANDAŞ FATURA ENGELİNE TAKILIYOR “

  Devletin 0,69 faiz oranı ile orta gelirliye yönelik   açıkladığı konut projesi kapsamında ev sahibi olmak isteyenlerin  müteahhitler tarafından kesilen     fatura engeline takıldığını belirten  Polatlı Emlakçılar odası başkanı Mustafa Akkaya vatandaşlara seslendi .  Akkaya “ Ev  alma konusunda acele etmeyin fiyatlar daha da yükselecek endişesi taşımayın   şuanki fiyatlar  şişirilmiş fiyatlardır  fiyatlar düşecek “ dedi.

Orta Gelir Kampanyasına başvuru işlemleri 16 Ocak Pazartesi günü başladı. Gerekli şartları yerine getiren vatandaşlar, satın almak istediği daireyi bularak banka veya katılım bankalarına başvuru yapabilecek. Bankalar, başvuru sonrasın kişinin ve konutun uygunluğunu denetleyecek. Şartları sağlayan konut bulunması durumunda  vatandaşlara 0,69 faiz oranından başlayan krediler verilecek.

PEKİ VATANDAŞ  BULDUĞU EVİN  TUTARI KADAR KREDİ  ÇEKEBİLECEK Mİ?  YOKSA FATURA TUTARINA  GÖRE Mİ  KREDİ ALABİLECEK?

Orta gelirlileri ev sahibi yapmak için başlatılan ‘Yeni Evim Projesi’nde krediye erişim fatura engeline takılıyor.   Bir günde şişirilen ev fiyatlarının yanı sıra birçok müteahhit rayiç bedeli düşük gösterdiği için banka kredisinde sorun yaşanıyor. Rayiç bedel neredeyse evin ilandaki değerinin yarısı kadar gösteriliyor. Satıcılar düşük vergi ödemek için 2 milyon liralık evi resmi işlemde 600-700 bin TL olarak gösteriyor. Polatlı da  ev sahibi olmak için çok sayıda vatandaşın  bu şekilde mağduriyet yaşadığını belirten Polatlı Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akkaya    vatandaşın mağdur olmasını engellemek ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşın sorununu  çözme noktasında ilerleyen günlerde Polatlı Müteahhitler  Derneği Başkanı Cengiz Ünver ile bir araya gelerek çözüm noktasında fikir alışverişi yapacaklarını belirtti.

POLATLI DA 0,69 FAİZ ORANLARI İLE KREDİLERE  TALEPLER NASIL?

 Polatlı da orta gelirliye yönelik açıklanan 0,69 faiz oranları ile konut  projesine taleplere ilişkin görüşlerini aldığımız Polatlı Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akkaya  İstiklal Gazetesi’ne özel konuştu.

Akkaya “ Polatlı da 0,69 faiz oranı ile  konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın talebi var halkımız bu düşük faizi oranını değerlendirmek istiyor   ev sahibi olmak istiyor.

 23 Ocak pazartesi günü Halkbank Polatlı şube müdürümüz ile  Polatlı da vatandaşımızın taleplerini sorarak  bir görüşme yaptım. Müdür bey Polatlı da vatandaşın taleplerinin olduğunu 0,69 ile kredi verdiklerini, talepleri alarak kayıt açtıklarını , ilgili müteahhit ve firmalarda görüşme yaptıklarını  belirtti.

VATANDAŞ FATURA ENGELİNE TAKILIYOR

  Ancak Polatlı’da bir sıkıntımız var.  Polatlı da müteahhit arkadaşlarımız faturaları düşük tutarda kesiyorlar. Dite fiyatına  2  milyon ,2,5 milyon diyorlar ancak faturayı 500 bin TL olarak kesiyorlar. Böyle olduğunda vatandaş ne yazık ki alamıyor.  Ekspertiz  değerine göre kredi veriyorlar Ekspertiz  daireyi 2   milyon ise 1,5 milyon kredi çıkıyor.  Ama müteahhit faturayı tam bedelinde kesmiş olsa hiç  bir sıkıntı çıkmayacak. Banka  kredisinde   banka  faturayı baz alıyor.

 SIFIR KONUTTA FATURA ENGELİNE TAKILANLAR İKİNCİ EL KONUTLARA YÖNELEBİLİR

   Vatandaşlarımız bizi arıyorlar. Biz evi bulduk almak istiyoruz ama müteahhit faturayı düşük kesiyor buna bir çözüm bulun diyorlar. Sıfır konutlarda fatura sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız ikinci el konuta yönelebilirler Halk Bankası 1,29 faiz oranı ile kredi verebiliyor.

 POLATLI DA  EV  FİYATLARI ŞİŞİRİLİYOR  

 Polatlı da  sıfır konutlarda   fiyatlar yükselişe geçti. Bana göre 4+1 dairenin Şehitlikte  edebileceği satış değeri   1,5 milyonu geçmemesi lazım.  Ancak Polatlı’da   4-5 müteahhit  bir araya gelerek daire az diye fiyatları yükselttiler.    Evlere  2 milyon,2,5 milyon arasında fiyat veriyorlar. Polatlı için  çok pahalı  fiyatlar. Alıcılar biraz beklerlerse acele etmesinler bu fiyatlar düşecek ve piyasa düzelecek. Panik yapmasınlar daire fiyatları daha yükselecek diye düşünmesinler  şu anda  fiyatlar yeterince yüksek bu sünni bir yükseliştir bu fiyatlar düşecek.

  Ben emlakçıyım müteahhitler daire satacak    bize diyor ki benim dairem 1 milyon  300 Bin TL. Müşterisini buluyoruz   ertesi gün diyor ki daire fiyatım 1,500   Bin  TL diyor.   Polatlı da fiyatları yükselmeye çalışıyorlar.

 POLATLI DA 5-6 MÜTEAHHİT ANLAŞMIŞ KAFASINA GÖRE FİYAT YÜKSELTİYOR

  Bu noktada Polatlı Müteahhitler derneği başkanımız Cengiz Ünver bey ile bir görüşme yaptık,  bugün yarın tekrar bir araya geleceğiz buna bir çözüm  yolu bulacağız. Fiyatlarda bir dengesizlik var,  Aynı konumda aynı şartlarda aynı özelliklere sahip iki daire arasında   fiyat farkı var.  Sıfır  daire  biri şahıstan diğeri müteahhitten. Biri 1 milyon 500 bine satırken  yan daireye müteahhit 2 milyon  800 bin TL  istiyor çok dengesizlik var. Polatlı da 5-6 müteahhit bir araya gelmiş anlaşmışlar fiyatları kafalarına göre yükseltiyorlar. Bu adalet değil bu doğru değil. Vatandaşımıza önemim beklesinler acele etmesinler.  Polatlı özelinde  devletimiz, vergi dairesi   tüm konutların rayiç bedellerini biliyor takip ediyor, mücadele ediyor.   Daire bir ay önce 1 milyon 300 TL iken şu anda 2 milyon 800 bin TL bu rakamları herkes biliyor. Gereken cezai yaptırımlar uygulanacaktır. “dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR