Perşembe, Şubat 22, 2024

NİOLİ YAĞI

Spread the love

Aslında Avusturalya’ya özgü bir ağaç olan nioliden elde edilir..Çok kalıcı ve keskin bir kokuya sahip yaprakları vardır.Deri ağacı lakabı ile anılır.

Çay ağacı yağına çok benzetilir.

Kozmetikte kullanıldığı kadar aromaterapide de kullanılır.

Ama uzmanlar üst üste kullanılması konusunda uyarıyor ve ara vererek kullanılması gerektiğini söylüyor.

Ülkemizde de son zamanlar da kullanılan bu yağın faydaları:

  1. Cildin parlaklığını arttırır.
  2. Yara izlerini ve lekelerini geçmesine yardımcı olur. 
  3. Doğal oda kokusu ve böcek kovucu olarak kullanılabilir. 
  4. Bakteri ve mantarların çoğalmasını engeller.
  5. Sağlıklı dolaşımın korunmasına yardımcı olur.
  6. Hava yollarının açılmasına yardımcı olur.
  7. Enfeksiyon ve enflamasyonu önlemeye ve yönetmeye yardımcı olur. 
  8. Kaygı duygularını yönetmeye yardımcı olur. 
  9. Antibakteriyel olarak kullanılabilir. 
  10. Ağrı kesici özellikleri vardır. 
  11. Bağışıklık sistemini destekler. 
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR